Når du laver Souvlaki, så er der to faser. Begge faser kan med fordel understøttes af et glas vino i kokkens hånd. Få hældt op, og så går vi i gang,
Befri din nakkesteg for scener og de største fredtklumper. Derefter skærer du kødet ud i først tykke skiver og så tykker firkanter. Ca. 2x2cm per stykke kød.
Bland en marinade ved at piske saften af 1 citron op med 1 dl olivenolie. Det er ca. 1 del citronsaft og 2 dele olie. Pisk det godt sammen og tilsæt 4 spiseskefuld oregano, 1 spiseskefuld groft salt og to fed hvidløg (presset).
Kød og marinade masserer du godt sammen og det hele skal i en pose i 4-12 timer. Når du sætter marinaden over, så skal du også lægge dine træspyd i vand. Det skulle gerne nedsætte risikoen for, at der går ild i dine spyd.
Når det skal på grillen, så laver du marianeden en gang til. Det bruger du til at at pensle på din spyd imens du griller dem. De skal ca. have 10-14 minutter på grillen. Pas på der ikke går ild i dit kød. Olien fra marianden vil gerne skabe flammer.
Det hele serveres med en pita og en humus eller tzatziki.
Her er det altid godt med riesling fra Mosel. Gerne med lidt sødme som her, en kold IPA er heller ikke helt skævt og en lækker rødvin som Julias Ninja, hvor syre og frugt er dominerende.
125 gram nakkefilet per person – her ca. 700 gram i alt
2 citroner
Masser af oregano
En god olivenolie
Hvidløg efter behag
Du har ikke tilføjet noget til kurven.