Sådan gør du
Start med at hælde et lille glas Oloroso op til kokken.
Vi starter med farsen:
Nu skal vi til at lave kødbollerne:
Når du tager frikadellerne ud, så smager du lige saucen til med lidt citronsaft, salt og peber.
Noter om maden. Bollerne kan nemt varieres. En masse oregano og lidt feta gør dem nærmest græske. Lidt parmesan og oliven flytter os til Italien.
I glasset har du en spansk sherry af typen Oloroso. Den byder på sødme, men er en tør vin. Den går fantastisk til okse. Du kan også gå med en rødvin, hvor både Tio Uco og SinBlanca byder på masser af frugt byder på saft og kraft.
Det skal du bruge:
1 kg hakket oksekød
2 løg – revet
3-4 fed hvidløg – revet
1 håndfuld bredbladet persille – hakket
2 spiseske røget paprika
1 kvist timian
Et stort glas Oloroso sherry (det meste til kokken, men lidt til farsen)
2 dåser flåede tomater
Skal af en 1/2 citron
1 spiseske tomatkoncentrat
Olie, salt og peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.