Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Spanske kødboller – Tapas

Spanske kødboller (albondigas) og tapas er to sider af samme sag. Her en simpel og velsmagende kødbolle til dit tapasbord. Drik et glas Oloroso til og drøm dig til Sevilla små gader.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Start med at hælde et lille glas Oloroso op til kokken.

Vi starter med farsen:

  1. Find en røreskål frem og rør saltet ind i kødet.
  2. Riv løg og hvidløg ned i farsen.
  3. Tilsæt paprika og tomatkoncentrat.
  4. Hak persillen og riv skallen af din halve citron. Tilsæt til din fars.
  5. Hvis du har Oloroso sherry, så er det nu du skal have 4 spiseskefulde med i farsen og bland godt. Under alle omstændigheder skal det hele blandes godt.

Nu skal vi til at lave kødbollerne:

  1. Find en pande, gerne en som kan gå i ovnen, frem. Tænd for panden.
  2. Tænd din ovn (180 grader).
  3. Når panden er varm hælder du lidt olie på panden.
  4. Form dine frikadeller med en stor teske eller lille spiseske. Det skal være som i to bidder. Dyp din ske i vand imellem du laver kødbollerne. Så slipper de lettere.
  5. Læg dine kødboller løbende på panden. Vend dem, så de lige får lidt stegeskorpe.
  6. Hvis panden kan gå i ovnen, så hælder du de flåede tomater over. Ellers flytter du først dine kødboller over i et ovnfast fad. Tilsæt din timian til tomaterne.
  7. Varm igennem i ovnen. Det tager ca. 15-20 minutter.

Når du tager frikadellerne ud, så smager du lige saucen til med lidt citronsaft, salt og peber.

Noter om maden. Bollerne kan nemt varieres. En masse oregano og lidt feta gør dem nærmest græske. Lidt parmesan og oliven flytter os til Italien.

Hvad drikker man til?

I glasset har du en spansk sherry af typen Oloroso. Den byder på sødme, men er en tør vin. Den går fantastisk til okse. Du kan også gå med en rødvin, hvor både Tio Uco og SinBlanca byder på masser af frugt byder på saft og kraft.

Hvad drikker man til spanske kødboller

Det skal du bruge:

1 kg hakket oksekød

2 løg – revet

3-4 fed hvidløg – revet

1 håndfuld bredbladet persille – hakket

2 spiseske røget paprika

1 kvist timian

Et stort glas Oloroso sherry (det meste til kokken, men lidt til farsen)

2 dåser flåede tomater

Skal af en 1/2 citron

1 spiseske tomatkoncentrat

Olie, salt og peber

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.