Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Sticky rice - som var du i Thailand

Sticky rice er overraskende nem at lave, hvis du lige kender de få tricks som ligger bag, så bliver dine sticky rice vil blive som var du i Bangkok. Og gøre som Henrik Yde (Kiin Kiin) og drik sherry til din thaimad.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Hvis du gør som Henrik Yde (fra Kiin Kiin) anbefaler i denne artikel fra Børsen, så drikker du sherry til din thaimad. Derfor starter du naturligvis lige med at hælde et lille glas op.

  1. Risene vasker du tre-fire gange og hælder vandet fra hver gang. Du stopper, når vandet ikke bliver mælkefarvet af at komme ned til risene. Bagefter stiller du risene i blød i koldt vand i 3-5 timer.
  2. Dræn risene og fyld dem i en bambuskurv steamer/damper. Du skal placere et tyndt klæde i bunden af din bambus-steamer.
  3. Drys lidt salt over og sæt låget på plads. Placer steameren i en gryde med kogende vand i bunden. En wok er ret smart til dette formål, da denne som bekendt er tyndere i bunden end i toppen, og dermed lukker den fint om bambus-steameren.
  4. Lad det dampe løs i 15-20 minutter. Det er vigtigt, at du ikke løber tør for vand.

Bagefter har du en præcis risform, hvor den hænger sammen i klumper uden at være klistret på nogen måde. Disse går fantastisk til supper eller måske blot en fiskefrikadelle med lidt thai-noter.

Noter om maden

Her har du også basis til den fantastiske mango & rice dessert, som du måske kender fra Thailand.

Hvad drikker man til?

Som Henrik Yde påpeger i artiklen fra Børsen, så er sherry en ret oplagt følgesvend til thaimaden. Brug den knastørre hvide Manzanilla eller Fino til retter med rejer og fisk; den mørke, men tørre Oloroso til oksekødet og den super søde Pedro Ximeneéz til desserten.

hvad drikker man til thai

Det skal du bruge:

4 dl ris til sticky rice. Dem køber du hos en asiatisk købmand

1 tsk. salt

1 Damp- bambuskurv

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2023 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.