Sådan gør du
Hvis du gør som Henrik Yde (fra Kiin Kiin) anbefaler i denne artikel fra Børsen, så drikker du sherry til din thaimad. Derfor starter du naturligvis lige med at hælde et lille glas op. hvis du ikke har sherry, så naps flor-influeret hvid fra Paul Meunier eller noget fra Jura.
Bagefter har du en præcis risform, hvor den hænger sammen i klumper uden at være klistret på nogen måde. Disse går fantastisk til supper eller måske blot en fiskefrikadelle med lidt thai-noter.
Noter om maden
Her har du også basis til den fantastiske mango & rice dessert, som du måske kender fra Thailand.
Sherry er en spændende vin til thaimad. Du kan også prøve andre flor eller oxy-vine fra f.ek.s Frankrig fra Paul Meunier. Eller noget riesling fra Mosel, der med en lille bitte restsødme står perfekt til både soya og chili - f.eks. denne off-dry fra Bender
Det skal du bruge:
4 dl ris til sticky rice. Dem køber du hos en asiatisk købmand
1 tsk. salt
1 Damp- bambuskurv
Du har ikke tilføjet noget til kurven.