Sådan gør du
Hvis du gør som Henrik Yde (fra Kiin Kiin) anbefaler i denne artikel fra Børsen, så drikker du sherry til din thaimad. Derfor starter du naturligvis lige med at hælde et lille glas op.
Bagefter har du en præcis risform, hvor den hænger sammen i klumper uden at være klistret på nogen måde. Disse går fantastisk til supper eller måske blot en fiskefrikadelle med lidt thai-noter.
Noter om maden
Her har du også basis til den fantastiske mango & rice dessert, som du måske kender fra Thailand.
Som Henrik Yde påpeger i artiklen fra Børsen, så er sherry en ret oplagt følgesvend til thaimaden. Brug den knastørre hvide Manzanilla eller Fino til retter med rejer og fisk; den mørke, men tørre Oloroso til oksekødet og den super søde Pedro Ximeneéz til desserten.
Det skal du bruge:
4 dl ris til sticky rice. Dem køber du hos en asiatisk købmand
1 tsk. salt
1 Damp- bambuskurv
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.