Sådan gør du
Tærte med løg, porre, bacon og Vestserhavsost. Det er smage, som går perfekt sammen.
Det her tager ikke ret lang tid at tilberede - så skynd dig at få åbnet den super kolde hvidvin, som har lidt syre og mineralitet over sig og få skænket et glas op til kokken.
Efter 15-20 minutter i ovnen ved 180 grader er den færdig. Stik en gaffel ned i tærten efter ca. 15 minutter - så kan du se, om den skal have lidt mere.
Noter om maden Her en ret som kan ændres alt efter, hvad du har i køleskabet. Spinat er altid godt, og rosenkål med feta er heller ikke helt ved siden af.
Hvad drikker man til tærte med porre, ost og bacon?
Her kan du gå både rød eller hvid. Hvid du går rød, så find en vin med lidt syre. En mencia fra et koldklima-område som f.eks. Ribeira Sacra er godt. prøv Fusco. Hvis du går hvid, så find en med syre og mineralitet. Bergdolts vine fra Pfalz vil generel passe flot til rette.
Det skal du bruge;
2-3 stor løg
1 porre
1 pakke baconstykker eller 200 gram god røget bacon
Smør 25-50 gram
8 æg
40 gram revet Vesterhavsost
Tærtedej – jeg må indrømme, at jeg køber den
Salt, peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.