
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk
Bodegas Akilia
Chano Villar, 2012, Akilia
Ren og præcis Mencia med tydelig terroir
195,00 DKK/stk
På lager
Vi anbefaler disse opskrifter
3 hurtige om
Akilia
Beskrivelse
Mario Rovira er vinmager og ejer af Bodegas Akilia, Bierzo, Spanien. Mario er også ved at være en sikker favorit hos os, og det er nærmest ligegyldigt, hvad denne yderst produktive og eksperimenterende vinmager finder på, så smager det bare godt og er drevet af terrior eller disciplin!
Chano Villar er ren Mencia og er også navnet på selve vinmarken. Chano Villar består af 2 ha. Marken er østvendt og planterne omkring 65 år gamle. Jorden er præget af ler og skifer; og ligger ca. 650-700 meter over havets overflade i San Lorenzo.
Druerne plukkes ved håndkraft, sorteres og stilken fjernes. Kold maceration og tre uger med skinkontakt. Derefter i cement, hvor den ligger i ni måender.
I juni 2013 blev vinen flasket; og der blev lavet ca. 6000 ialt. I forbindelse med flaskning blev der tilført en smule svovl, og ialt er der et niveau på under 40 ppm.
2012 er seneste år, hvor Chano Villar blev lavet. Høståret 2012 betragtes som et super godt år i Bierzo.
Sammen med de to øvrige Mencia-vine fra Marios Akilia er det tre forskellige vine, hvor de afgørende forskelle er terroir. Mario er midt i 30’erne, og er, som Parker siger, “En man skal holde godt øje med”.
I munden og næsen mødes du af noter af anis og balsamico. Vinen begynder at bære præg af de mange år på flaske, men er tydelig juicy, delikat og præget af frugt og krydderier. Reelt smuk enkelthed og præcision på flaske.
Hvad Spiser Man Til Chano Villar
Selv peger Mario på grillet grøntsager, kogt fisk og stegt/grillet kød.
Fakta for vinnørden
195,00 DKK/stk
På lager