Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Tilbud
øko riesling
Vingården arbejder økologisk i både kælder og mark og er certificeret efter EU-standard

Intro: Bergdolt Lamprecht – Weissburgunder & Sekt

775,00 kr.

/stk
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

“Anmelder-AMOK” – intro til super hypet hus fra Pfalz.

Carolin Bergdolt laver weissburgunder og Sekt i den rækkefølge, selvom sekt fylder mere og mere i det lille weingut.

Præcis som Carolins far og generationerne før har Carolin Bergdolt fra det lille weingut bosiddende i det tidligere kloster, St. Lamprecht i Duttweiler, fokus på weissburgunder-druen. Sekt’en er kommet med Carolin, og som med alt hvad Caolin laver, så er hun meget fokuseret på, at det gøres perfekt.

Carolin har været på hylderne i snart fem år efter, at et mere eller mindre tilfældigt stop hos Carolin resulterede i, at vi pladask forelskede os i vinene fra Carolins hånd. Faktisk dem alle, men ikke mindst i rækken af de fænomenale vine på weissburgunder-druen.

Bergdolt er stille og roligt ved at blive etableret som en meget seriøs spiller. Specielt i Tyskland går det stærkt, hvor hun har været med i opløbet til årets vinmand (m/k) og ikke mindst vundet for bedste priser for bedste chardonnay samt sekt os falstaff.

På det seneste er det væltet ind med flotte anmeldelser fra de danske anmeldere. Senest havde René Langdahl fra Vin for Begyndere udvalgt hendes weissburgunder Sekt til bedste boble under 300kr, som der var smagt i 2023. Det skete til en smagning du kan høre her. Både sekt’en og Bergdolt bliver virkelig rost til skyerne.

Det sker også flere og flere steder:

Rolf Madsen, anmelder på Berlingske Tidende og ejer af vinbloggen “Vinexpressen” har for nyligt anmeldt et par af Bergdolts vine  under overskriften “FREMRAGENDE TYSKE VINE FRA BERGDOLT I PFALZ“:

  • Riesling Vom Graf, 2021:  “Formidabel vin til prisen. Intens næse, hvor man finder indslag af æble, kridt og våde flintesten. Møg lækker i munden, strutter af harmoni og friske grønne bær toppet op med en vidunderlig syre, der danser samba på tungen. Afsluttes af en lille saltet mineralitet. Bravo. 92.”
  • Bergdolt Weissburgunder – Duttweiler Mandelberg 2020: “Græs, grønne grene, lidt våd kelim (på den über-fede måde) og en kant af citrus. Dejlig frisk i munden med en lille laber og let reduktiv tone, der et lille øjeblik bringer tanker i retning af hvid bourgogne. En virkelig god weissburgunder. 92″

Din VinGuide har også smagt på Vom Graf, 2021 og under kategorien “Fremragende” får vinen 91P og stemplet “Godt Køb“.

Da René Langdahl smagte på Bergdolts weissburgunder Mineral 2021 kom den på ugelisten “Ugens Yndlingsvine”, hvor der blev sagt “Frugten stammer fra Kirrweiler et ejendomsmæglerstenkast fra Duttweiler, hvor Carolin Bergdolt bor på det gamle kloster St. Lamprecht. Frisk, æblet duft, skarp og kontant på den moderne weisser eller sour-agtige måde, stikkelsbær i frisk udgave, hvide ribs, let bærmedybde, fantastisk skarphed og præcist attack, udblødende frugtighed, men har næsten samme syresom en stor riesling, tirrer tungen, stenet, stenmel og citronsaft i eftersmagen sammen med cidersyre. Vi snakker vin til 125 kr. Wow wow wow!

Bergdolt har også fået både 5 og 6 stjerner i Gastro. De 6 stjerner i Gastro er faktisk givet tre (3!!!!) gange!  De er givet til hendes Erste Lage weissburgunder, 1L Riesling samt senest GG-versionen af weissburgunderen.

I januar fulgte René Langdahl op med en længere artikel under navnet “Frau Weissburgunder” og giver scores på helt op til 94P.

De internationale anmeldere er også vilde med Carolin:

  • En rendyrket darling hos anmelder James Suckling, hvor Carolin var det første vinhus, der fik en weisburgunder repræsenteret på Sucklings Top 100 liste over årets bedste tyske vine.
  • Har vundet flere priser i Tyskland på Sekt. Bl.a. bedste sekt (blanc de noir) hos falstaff, 1. plads hos VINUM Deutscher Sekt Award 2021, 1. plads hos Meiningers Deutscher Sektpreis og senest kårede falstaff Bergdolts GG Chardonnay til at være den bedste i Tyskland!!!!

Derfor har vi lavet en lækker introkasse til dig med seks vine inkl. Mineral. Det er vinen, hvor René skriver “WOW, WOW, WOW” om 2021. Her godt nok 2022, men den femhævede selvsamme René Langdahl i forbindelse med den store weissburgunder-test, som han udgav i januar 2024, hvor Mineral var blandt de “Bedste Køb”.

Kom tættere på tysk, når det bare virkelig er godt (eller fremragende som Rolf Madsen siger) og husk at læse lidt mere om Carolin lige her.

775,00 kr.

/stk

Product total

Options total

Grand total

Køb nu og optjen 16 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.