Carolin Bergdolt er 9. generation der laver vine i det nedlagte kloster. Da Carolin overtog kælderen blev produktionen omlagt til økologi, men stilen og fokus på sekt og weissburgunder-druen er fortsat. Inden Carolin overtog ansvaret fra faren, tog hun bl.a. en kandidatgrad i ønologi på universitetet Geisenheim.
Carolin har et klart fokus. Hun vil lave vine der afspejler terroir, det skal ske i samarbede med naturen og årets skiftende årstider. Vinene er fokuseret, stramme, mineralske og økologiske. Det første Carolin gjorde, da hun overtog ansvaret var, at omlægge til økologi. I dag er næsten alt certificeret; og der benyttes også visse biodynamiske tilgange til vinproduktionen.
I kælderen arbejder Carolin sammen med David Golitko. Her bruges der meget stål, brugte fade/fudres og druernes egen gær.
Annerkendelser for arbejdet er absolut begyndt at bære frugt. Carolin har bl.a. vundet Falstaff bedste sekt blanc de noir i 2020 samt bedste chardonnay i 2023. Bedste sekt på bourgognedruer med hende weissburgunder i Tyskland hos Vinum, og meget meget andet.
I 2022 var Carolin nomineret til Årets vinmager i Falstaff.
Udover boblerne er kærligheden til weissburgunder tydelig. Der var f.eks. også Bergdolt der var det første Weingut med en weissburgunder på Sucklings top 100 liste over bedtse vine i Tyskland. En liste hun har været på lige siden, i dag ikke kun med weisburgunderen.
Selvom faderen, Rainer, har trukket sig lidt tilbage, efter at Carolin har overtaget, så er han stadigvæk med i arbejdet på det lille Weingut - og det er altid morsomt at komme forbi det lille Weingut i Duttweiler, specielt hvis han er hjemme - så kommer der røverhistorier på bordet sammen med den lækre vin.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.