Svinemørbrad har det faktisk bedst, hvis du har lidt vin i glasset. Så inden du starter skænk et lille glas til kokken. Så er du klar til at gå i krig:
Ikke så svært, men husk at smage på vinen inden, at du går igang.
Rul forsigtigt din mørbrad sammen så stramt som muligt. Tag din skinke og rul den rundt om svinemørbraden. Skinken skal som minimum dækker samlingen, men prøv om du kan få det rundt om enderne også.
Tag din kødsnor og lav en løkke. Stram snoren om en af enderne og træk den rundt om svinemørbraden 5-8 gange, indtil du rammer den anden ende. Slut af med en god gammeldags kællingeknude, så den holder.
Tilberedning kan med fordel laves på grillen, hvis den er tændt. Ellers svits den af på en pande og slut af med 15 minutter i en ovn på 180 grader. Stegetiden er ikke lang, men kan være lidt svær at fange. Laver du den alene på en pande, så start med høj varme og skru ned efter 5-6 minutter. Efter 15 minutter i alt skal den lige hvile i 10 minutter. Men tykkelsen på svinemørbraden påvirker naturligvis stegetiderne.
Du kan veksle mellem indholdet. Prøv også med soltørrede tomater, spinat og mozzarella - her har du iøvrigt lige pludselig også det italienske flag.
Svinemørbrad er et fint stykke kød stort set uden fedt. Både hvid og rød kan fint bruges her. Hvis de er rød, så leder vi efter frugt og friskhed. Den hvide kan være fint være på brugte fade. Det kunne være Bergdolts friske 1L riesling - så er der nok af den 🙂
Riesling 1L – Qualitetswein, 2022, Bergdolt Lamprecht, Pfalz, TysklandDet skal du bruge:
1 stor og flot svinemørbrad, gerne en (tidligere) glad gris
1 stort bundt ramsløg eller persille (eller en kombi)
4 fed hvidløg - specielt hvis du ikke bruger ramsløg
Et par håndfulde blandede nødder (val – og hasselnød)
1-2 pakker serranoskinke
150-200 gram blandede svampe
Salt, peber og olie
1/2 økologisk citron
Frisk rosmarin, persille og timian
1 lille blok feta med god fedme
Madsnor
Du har ikke tilføjet noget til kurven.