Rødvin med flot struktur til svinemørbrad.
245,00 kr.
Akilia Villarin er en rødvin, der er lavet alene på Mencia-druen fra en lille vingård/mark, Villarin, der ligger 600 meter over havets overflade. Marken peger mod øst. Winemaker Mario Revira står i spidsen, og druerne, som han her bruger, er fra stokke, som er næsten 100 år gamle.
Druerne plukkes manuelt og opbevares i små kasser, så druerne er flotte og hele, når de ankommer til vingården. Akilia er ikke økologisk med certifikat, men arbejdsmetoderne er økologiske.
2015 blev et meget tørt år med høj temperatur, men lige inden høsten kom en del regn. Mario mener, at dette har bevirket, at vinen lige fik et skud friskhed. På grund af varmen ligger alkoholprocenten en anelse højere end normalt for denne vin, mens niveauet af syre er en smule lavere – men årgangen har flotte super frugtagtige aromaer – og Parker har da også kvitteret med 93 point! Der er blot produceret 1.850 flasker af denne årgang.
Det er en vin, som byder på en flot struktur, med flot balance mellem syre, frugt og alkohol. .Villarin vil gøre sig godt til koldt oksekød eller kalv samt lyst kød som svin.
Vinen er god til lysere kød. Drik den til en svinemørbrad stegt på panden, gerne med fyld. Eller måske til en kalvekotelet eller et andebryst med sprødt skind sammen med et par padrons.
Akilia Villarin er en rødvin, der er lavet alene på Mencia-druen fra en lille vingård/mark, Villarin, der ligger 600 meter over havets overflade. Marken peger mod øst. Winemaker Mario Revira står i spidsen, og druerne, som han her bruger, er fra stokke, som er næsten 100 år gamle.
Druerne plukkes manuelt og opbevares i små kasser, så druerne er flotte og hele, når de ankommer til vingården. Akilia er ikke økologisk med certifikat, men arbejdsmetoderne er økologiske.
2015 blev et meget tørt år med høj temperatur, men lige inden høsten kom en del regn. Mario mener, at dette har bevirket, at vinen lige fik et skud friskhed. På grund af varmen ligger alkoholprocenten en anelse højere end normalt for denne vin, mens niveauet af syre er en smule lavere – men årgangen har flotte super frugtagtige aromaer – og Parker har da også kvitteret med 93 point! Der er blot produceret 1.850 flasker af denne årgang.
Det er en vin, som byder på en flot struktur, med flot balance mellem syre, frugt og alkohol. .Villarin vil gøre sig godt til koldt oksekød eller kalv samt lyst kød som svin.
Vinen er god til lysere kød. Drik den til en svinemørbrad stegt på panden, gerne med fyld. Eller måske til en kalvekotelet eller et andebryst med sprødt skind sammen med et par padrons.
Tæt duft med mørke, modne bær, blåbær, svesker. Stor fylde, moden tannin dækket af moden frugt og tør eftersmag med moden, mørk frugt. Koncentreret, størst midt i munden
90 = virkelig god vin – VinBladet.dk
Robert Parker gav årgangen (2014) 94 point
245,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.