Sådan gør du
Du starter naturligvis med at hælde et glas vino op. Lammehjerte er et meget magert og delikat stykke kød, hvor du dit vinvalg nok mest skal afspejles i tilbehør. Her har vi rødbeder til, så find noget, hvor jordbunden kan piftes op med syre eller komplimenteres af tanniner og struktur.
- Hjertet skal først ligge i koldt vand i 10-15 minutter. Imens kan du klargøre rødbederne.
- Lad rødbederne beholde lidt af toppen imens du koger dem. Alt efter størrelse skal de have 5-8 min i saltet vand.
- Når rødbederne er færdige skrubber du skindet af under koldt vand.
- Derefter hælder du 1-2 spsk. honning og balsamicoeddike ud over rødbederne.
Lad rødbederne trække imens vi får lavet hjertet.
- Rens og vask hjertet og slut med at skære fedt og scener fra.
- Skær hjertet i tynde skiver. I midten af hjertet skærer jeg lige nogle tråde af, men det er sikkert bare mig, som er lidt tøset når det kommer til indmad.
- De tynde skiver af hjerte skal i en pose, hvor du hælder lidt olie, revet hvidløg, revet citron, citrontimian og salt & peber i.
- Luk posen og lad det trække i 30min. Men det kan fint stå i længere tid.
Nu skal vi have retten på en tallerken.
- Find to pander frem og tænd for dem De skal være meget varme.
- På den ene pande skal rødbederne på. Put olie på, når panden er godt varm.
- Prøv om du kan få lidt farve frem og evt. nogle grill-streger, hvis du bruger en grillpande. Skru ned for varmen. Vigtigt at du nu får honningen til at karamellisere. Men gør det forsigtigt.
- Hak en stang rosmarin fint og rul rødbederne i de små stykker, når de er færdige på panden.
- På den anden pande skal hjertestykkerne lynsteges.
- Efter 2 minutter tilføjer du grofthakket krydderurter: salvie, rosmarin, lidt ekstra hvidløg og gerne lidt mere citronskal. Husk salt og peber.
Hvad Drikker Man Til Lammehjertet:
Gerne en lidt nedkølet rødvin. Du kan gå efter jord og struktur i pinor noir eller Barolo, eller prøv en Mencia fra Nordspaniens køligere klima.
Noter om maden – server retten med masser af bitre salater og et godt stykke brød til, så har du pludselig en virkelig lækker frokost til sommerterrassen.