Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Anderilette til frokostbordet

Anderillette er faktisk nemt at lave og samtidig et stensikkert hit til frokostbordet - både Julefrokostbordet, Påskefrokostbordet og til Pinsefrokostbordet. Hvis du bruger confit de canard fra et par dåser, så bliver det faktisk ikke meget nemmere. Jeg bruger en ovn og en stegeso, så retten passer sig selv hele vejen igennem.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Start med at hælde en lille sherry op, som du alligevel skal bruge, når anden serveres.

  1. Sænk din dåse confit canard ned i et varmt vandbad. Det vil smelte fedtet en smule, samt gøre det meget nemmere at få andestykkerne ud af dåsen.
  2. Find et lille ovnfast fad frem og riv andestykkerne i mindre stykker.
  3. Det må ikke blive for småt, men det er nemmere at få dækket andekødet med fedtet, hvis stykkerne ikke er så tykke.
  4. Her kan du hælde et lille (ca. 1/2 af normal størrelse) glas Amontillado Sherry over din and. Det vil give din anderilette en lidt anderledes smag, men den vil være fantastisk.
  5. Fedtet fra dåsen hældes over, og det gemte fedt fra en anden dåse confit de canard findes frem. Anden skal være dækket.
  6. Tilsæt krydderierne hvorefter det hele placeres i en ovn, som er sat til 95 grader. Det skal kun småsimre, ellers får du nærmest en crisp and. Lad det boble i et par timer. Du kan med fordel lige smage 🙂

Når du tager din anderilette ud af ovnen, er det ikke et kønt syn, men det smager fantastisk.

Noter om maden

Det serveres med surt, dijonsennep og groft brød.

Hvad drikker man til?

Hvis du laver det til et større forkostbord, så er det lækkert at lade retten stå alene og blive serveret med en mørk og tør sherry Amonttillado, som typisk har noter af krydderurter og nødder over sig. Med den lidt høje alkohol kan Amontilladoen også flot håndtere fedmen i retten. Du kan også gå imod en mere tør hvidvin eller en af Akilias rødvine, som har lidt koldklima over sig, da druerne dyrkes i højden.

anderilette

Det skal du bruge:

1 dåse confit de canard

Andefedt fra en ekstra dåse confit canard (lav f.eks. confit de canard et par uger i forvejen og gem fedtet)

3 fed hvidløg

3 stængler rosmarin

3 stængler timian

1 laurbærblad

1 glas tør Amontillado sherry (kan udelades i retten, men ret vigtigt du får lidt selv)

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.