Sådan gør du
Start med at hælde et glas hvidvin op til dig selv. Det gør det hele meget nemmere!
Fordel muslingerne i dybe forvarmede tallerkener. Hæld saucen over og drys med frisk persille. Server et stykke godt brød til retten.
Noter om maden
Muslinger og pommes frites er den perfekte kombination. Hvis du laver pommes frites til, så har du en klassik hovedret, men så skal der være 1 kg muslinger per mand m/k.
I glasset har du enten en god belgisk pilsner eller måske et glas hvidvin med lidt noter af anis. En Fino Sherry vil også være et godt valg, hvis du spiser det som forret. Ellers er Fai Un Sol de Caralla eller “K” perfekt til at matche fløden og muslingerne, hvis det nu er lørdag, og du har din drømmepige/mand på besøg.
Det skal du bruge (forret 2 personer)
1 kg blåmuslinger
1 stor fennikel
1 håndfuld halverede tomater
1 lille løg
2 dl madlavningsfløde (8 pct.)
½ rød chili
3 fed hvidløg
2 glas hvidvin
Blandede friske krydderurter. Her brugte jeg bl.a. oregano og citrontimian
1 håndfuld friskhakket persille
Smør og olie
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.