Stor hvidvin fra Galicien som får dig til at tænke på Bourgogne, men så alligevel ikke. Det her er helt unik hvidvin fra Galicien.
475,00 kr.
Dette er en stor hvidvin, og det ypperste som El Paraguas kan fremvise. Den er fremstillet på de tre hvide druer, som de to vinmænd, Pita og Pereira, benytter mest - nemlig Treixadura, Godello og Albariño.
Vinen har i tidligere årgange ligget på mellem 92 og 94 point hos Parker, og den findes på flere trestjernede restauranter i Spanien.
I næsen starter du med at finde lidt svage trærester, der stille og roligt bevæger sig over i de mere klassiske atlantiske karakteristika som citrus og lys frugt og slutter af mineralsk.
Smagsnoter er komplekse og har en nærmest olielignende opstart, hvorefter mineralerne og frugterne bringes sammen. Der er en lang eftersmag, hvor varmen og kompleksiteten fortsætter med at byde ind.
Vinen understreger, hvorfor Pereira blev kåret til "Årets vinmand" i Galicien i 2011 af Galician Asociación de Sumilleres.
Det er en vin med mange muligheder. Skaldyr er næsten for oplagt, men det passer som fod i hose. Prøv også med en blæksprutte på grill. Marcial Pita anbefaler selv, at du spiser en fiskestuvning til. Du kan også prøve med torsk og de Carallo en nytårsaften.
Dette er en stor hvidvin, og det ypperste som El Paraguas kan fremvise. Den er fremstillet på de tre hvide druer, som de to vinmænd, Pita og Pereira, benytter mest – nemlig Treixadura, Godello og Albariño.
Vinen har i tidligere årgange ligget på mellem 92 og 94 point hos Parker, og den findes på flere trestjernede restauranter i Spanien.
I næsen starter du med at finde lidt svage trærester, der stille og roligt bevæger sig over i de mere klassiske atlantiske karakteristika som citrus og lys frugt og slutter af mineralsk.
Smagsnoter er komplekse og har en nærmest olielignende opstart, hvorefter mineralerne og frugterne bringes sammen. Der er en lang eftersmag, hvor varmen og kompleksiteten fortsætter med at byde ind.
Vinen understreger, hvorfor Pereira blev kåret til “Årets vinmand” i Galicien i 2011 af Galician Asociación de Sumilleres.
De Carallo er lavet i lidt under 1.000 flasker. Og du kan med fordel gemme den nogle år – den bliver kun endnu bedre og vil begynde at minde dig om store hvide fra Bougogne – bare anderledes.
Det er en vin med mange muligheder. Skaldyr er næsten for oplagt, men det passer som fod i hose. Prøv også med en blæksprutte på grill. Marcial Pita anbefaler selv, at du spiser en fiskestuvning til. Du kan også prøve med torsk og de Carallo en nytårsaften.
Parker 93+P After the riper 2015, the 2016 Fai un Sol de Carallo goes back to a more restrained profile, always within the exuberance and wilderness of this wine, which is always showier than its siblings, with a larger personality. It has a deeper golden color and abundant notes of hay and straw, hints of pollen and beeswax (after I wrote this, I read they had some 15 kilos of grapes with Botrytis cinerea, and maybe those contributed to the aromas). This comes from an ancient vineyard planted after phylloxera with local grape varieties. It's mostly Treixadura with 9% Godello and 5% Albariño, with moderate alcohol and very good freshness. This year, the wine matured in a second use 600-liter French oak barrel, and there is a spicy twist in the finish that perhaps could come from the barrel. Only 582 bottles were filled in November 2018.
Suckling 93P
475,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.