Det går stærkt, så start med at få et glas hvidvin i glasset!
Det anbefales, at rå fisk har været nedfrosset i 24 timer. Kan det ikke nås, så få stadigvæk din fisk på frost i en times tid. Det gør det nemmere, når du skærer den ud. Men sundhedsmæssigt gør det desværre ingen forskel.
Snit rødløg og chili i tynde skiver. Tomater halveres og kerner fjernes. Hvis tomaterne er store, så skal de skæres i kvarte.
Skær avocado i ud i mundrette stykker.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Bland alt det grønne sammen med saften fra to lime og en god sjat oliven olie. Lad det trække og smag til med salt og peber.
Inden servering skærer ud din fisk ud i tynde skiver. Fordeles på et koldt fad og hæld din dressing og grøntsager over. tag evt. lige en halv lime og fordel saften over din fisk.
Det hele serveres med et godt brød til.
Du skal have noget syrligt i glasset - og gerne noget der kan klare både der syrlige og det stærke. Det kan være en riesling med lidt restsukker - eller en albarino uden fad. Du kan også gå med et blend fra Riberio som 1040.
150 gram fisk per mand m/k hvis det er tænkt som en hovedret. Torsk, lange, kulmule, havtaske - derudover:
En håndfuld koriander
Et par hvidløg
1 tommeltot ingefær
1-2 stærke chilier
4-5 håndfuld tomater. Gerne små i forskellige farver
1-2 avocado
1 rødløg
2 lime
God oliven olie
Salt og peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.