Flot og kompleks Ribeiro-blend på bl.a. treixadura og lado
185,00 kr.
Lige dele treixadura, godello, albariño og lado i dette lækre blend, der alle har ligget på brugte 500l fade. Ingen fadnoter, så du får alene tekstur og en lille smule oxidative noter fra fadene.
Antonio Cajide Gulín står bag dette lille mirakel. Storesøsteren, 1040, til Samaeiras, og selvom slægtskabet er tydeligt, så er vinene klart forskellige. Begge er dog et klart udtryk af Ribeiro på flaske.
Antonio grundlagde den lille vingård tilbage i 2002. Han arbejder på blot 6 ha fordelt over 7 parceller. Antonio har et stærkt fokus på vinmarkerne, og alle har et særegnet karakteristika. Det kan være meget tørt, meget varmt, opdelt på terrasser (nord eller syd) eller beplantningsstrukturen, hvor Antonio stiller hver anden række tættere på hinanden. Her hersker biodiversiteten i det meget stenede miljø.
Diversiteten ses også i vinene, der typisk er blends på tre til fem eller flere druer, hvor der inden for de forskellige druer også hersker diversitet – f.eks. er der 5 forskellige kloner af treixadura på markerne. Det beskytter bl.a. mod sygdom (hvilket er smart, når der arbejdes så rent og bæredygtigt, som Antonio gør), men det skaber også et mere komplekst udtryk i vinene.
Antonio laver omkring 20-30.000 flasker om året. Det meste drikkes på smarte vinbarer i og omkring Galicien. En lille smule sendes til Tyskland og England, og nu kan vi heldigvis også præsentere dette fantastiske lille hus her i Danmark.
Vi skal have i lidt mere komplekse smage end til lillesøsteren. Prøv en olieret fisk på grillen eller fedme igennem smør i en mos.
2020
Parker 93P "The nose of the 2020 Sameirás 1040 reveals notes of ash and pine needles and is expressive and aromatic. The palate feels balanced and vibrant, long and tasty."
2019
Parker: 93P: "The white 2019 Sameirás 1040 has some yeasty and honeyed aromas, good purity and balance and a long, dry finish. It's aromatic and each variety adds complexity and nuance; it's subtle and changes in the glass, denoting good complexity. A blend of equal parts Treixadura, Lado, Godello and Albariño, it fermented in neutral 500-liter oak barrels where it matured for six months. It doesn't have oak aromas or flavors but has had the micro-oxygenation the material provides. 2,146 bottles and 260 magnums produced. It was bottled in August 2020."
185,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.