Chilisauce starter i en blender, og der går hurtigt med den her chilisauce, så få hældt et glas vino op til kokken!
Smid alt i en blender og kør løs. Hæld løbende lidt ekstra olie ned i massen for at få det hele blendet godt sammen. Smag til med chili, sukker, citron og salt. Brug cayennepeber, hvis det skal gøres stærkere. Husk salt er med til at forstærke de andre smagsnoter.
Når du er færdig, så hælder du din chilisauce i et skoldet glas, og hælder olie ned over massen, indtil den dækker.
Kan snildt holde sig ca. 30-45-60-80 dage i køleskabet – hvis du har passet på og holdt alt rent, imens du har lavet saucen.
Noter om maden. Det tager virkelig ikke ret lang tid, så du kan med fordel lave dobbelt portion, og så lade den ene være stærkere en den anden. Husk at hælde et glas vin op lige når du starter, ellers er det hele forbi inden du får sagt "chilisauce til shawarma".
Det stærke og søde fra chilisaucen har det godt med syre og frugtsødme. Riesling er oplagt, men også rødvine med masser af syre og frugt. Annaberg og Dajoar er begge fra Bender og begge på Riesling er godt til alt der har lidt spark og er perfekt til en omgang chilisauce.
Det skal du bruge:
1 glas soltørrede tomater (ca. 150 g drænet vægt)
2 små dåser med tomatkoncentrat (men du kan godt nøjes med 1, så bliver den bare ikke så sød)
2-3 tsk. stødt spidskommen (varm de hele frø på en pande inden de knuses i en morter)
2 tsk. cayennepeber
4-5 spsk. chiliflager
1 spsk. sukker
2-3 friske røde chilier
3-4 fed hvidløg
Saften af en halv citron til en hel citron
Olie – en del og gerne smagsneutral (mad&salat, solsikke eller vindruekerneolie)
Salt og peber
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.