Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Chilisauce som hos din shawarma-pusher

Chilisauce til din shawarma (eller pizza), som du netop kender fra din shawarma-pusher, smager bare godt!! Kombinationen af det søde, sure og stærke i chilisaucen er et udtryk for stor kogekunst! Her en opskrift, der kommer ret tæt på den gode chilisauce, som du finder ude i byen. Chilisauce som passer perfekt til din shawarma, men kan også bruges til couscous, en hakkebøf, en taco eller måske din æggekage. Faktisk passer den til meget! Leg med forholdende, da din chilisauce nemt kan gøres meget stærkere/sødere alt efter ønske.

Sådan gør du

Shawarma chilisauce starter i en blender, og der går hurtigt med den her chilisauce, så få hældt et glas vino op til kokken!

Smid alt i en blender og kør løs. Hæld løbende lidt ekstra olie ned i massen for at få det hele blendet godt sammen. Smag til med chili, sukker, citron og salt. Brug cayennepeber, hvis det skal gøres stærkere. Husk salt er med til at forstærke de andre smagsnoter.

Når du er færdig, så hælder du din chilisauce i et skoldet glas, og hælder olie ned over massen, indtil den dækker.

Kan snildt holde sig ca. 30-45-60-80 dage i køleskabet – hvis du har passet på og holdt alt rent, imens du har lavet saucen.

Noter om maden. Det tager virkelig ikke ret lang tid, så du kan med fordel lave dobbelt portion, og så lade den ene være stærkere en den anden. Husk at hælde et glas vin op lige når du starter, ellers er det hele forbi inden du får sagt “chilisauce til shawarma”.

Hvad Drikker Man Til shawarma chilisauce?

Det stærke og søde fra chilisaucen har det godt med syre og frugtsødme. Riesling er oplagt, men også rødvine med masser af syre og frugt. Vom Graf fra Bergdolt eller Paulessen fra Bender er begge tørre, med masser af syre og citron. Generelt er riesling godt til alt der har lidt spark og er perfekt til en omgang chilisauce, også gerne med lidt restsødme.

Det skal du bruge:

1 glas soltørrede tomater (ca. 150 g drænet vægt)

2 små dåser med tomatkoncentrat (men du kan godt nøjes med 1, så bliver den bare ikke så sød)

2-3 tsk. stødt spidskommen (varm de hele frø på en pande inden de knuses i en morter)

2 tsk. cayennepeber

4-5 spsk. chiliflager

1 spsk. sukker (hvis du har palmesukker, så brug det)

1 rød peper

2-3 friske røde chilier

3-4 fed hvidløg

Saften af en halv citron til en hel citron

Olie – en del og gerne smagsneutral (mad&salat, solsikke eller vindruekerneolie)

Salt og peber

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.