Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Aseginolaza y Leunda

Birak, 2022, Aseginolaza & Leunda, Navarra, Spanien

92
 Point
|
Tim Atkin
Navarra
Navarra
|
Spanien

Garnacha til tatar

110,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 2 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Birak er 90% garnacha og 10% tempranillo, og på den måde er det den oplagte entry vin for makkerparret Jon Aseginolaza & Pedro Leunda, der står bag det lille mikrohus Aseginolaza y Leunda fra Navarra. Oplagt fordi det tydeligt viser, at kærligheden er garnacha, men de er faktisk også ret vilde med tempranillo-druen, så selvom fokus er på Navarras historiske drue, garnacha, så er det ikke dogme-baseret.

Drueren stammer fra to små plots. Den største hedder La Pedrera og ligger ved Olite i 400m højde, hvor garnacha står i kalkholdig jord. De er sat i 1950, så her er planterne mere end 70 år gamle. Den anden mark ligger tæt ved Dicastillo, og her vokser tempranillo, garnacha og viura i et stort mix, hvorfor det er meget tænkeligt, at der også er lidt hvide viura i vinen. Marken er sat tilbage i 1958.

Høsten foregår ved håndkraft. Alle stilke fjernes og spontan fermentering sker på vildgær i stål. Under fermenteringen pumpes vinen kort hver dag. Det betyder, at vinen i bunden af fadene pumpes op fra bunden og ud over toppen, hvor skallerne ligger. Det er med til at trække ekstra tannin, farve og smag ud af skallerne.

Efter den alkoholiske fermentering presses vinen og flyttes til nye ståltanke, hvor malo gennemføres. Derefter flyttes en del af vinen til brugte franske egetræsfade. Der lå det i omkring 3 måneder.

Efter naturlig klaring og uden filtrering hældes vinen på flaske. Her tilsættes en lille smule svovl. Flaskningen var den 23 juli, 2023.

I glasset får du en frisk, crisp og juicy vin med noter af mørk frugt og krydderier.

Hvad Spiser Man til Birak?

Det er en god idé med lidt fylde og gode smagsstoffer. Mad med syre som friske tomater er også gode her. Magert rødt kød oplagt, og hvis du er til en god tatar, så er det her godt!

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Navarra
Vinhus
Aseginolaza y Leunda
Vinmand
Jon Aseginolaza
Druer
Garnacha (90%) og tempranillo (10%)
Serveringstemperatur
12 grader
Landbrug
Økologisk
Alkohol
14%
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75l
Produktion
Ca 5000
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2028
3 HURTIGE OM

Aseginolaza & Leunda

● Fokuseret på garnacha druen og Navarras historie
● Jon og Pedro er gamle venner og har studeret biologi på universitetet i Pamplona
● 2016 var første gang de lavede vin og 2018 var første kommercielle årgang med salg i Spanien

Måske er du også interesseret i

Andre anmeldelser

Wine Advocate/Parker, 2021: +91P "The 2021 Birak is a lot fresher than the 2020 I tasted next to it. The year was cooler and the ripening slower, and they picked the grapes earlier. The wine has lower alcohol (13.5%) and a more vibrant palate, with red berry fruit, some flowers and a citrus touch (orange peel) with an initial flinty/stony reduction. 4,090 bottles produced. It was bottled in March 2022."

110,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 2 DKK pr. stk.!
Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.