Vi skal til Pfalz og Alsace, så det er kun passende, hvis kokken lige starter med at tage et glas kold riesling - eller hvidvin med lidt mere fedme, når vi nu genfortolker den klassiske Tarte Flambée. Imens du tager første lille nip af vinen, så tjekker du lige, at ovnen står på 250-275 grader med almindelig oven- og undervarme, og at du har husket at putte pizza-/bagestenen ind i ovnen. Så går vi i gang, men husk din bagesten skal være brandvarm, når du går i gang med at bage dine flammkuchen.
Find røremaskinen frem. Start med at røre halvdelen af melet og vandet sammen. Tilsæt resten af melet, olien, bagepulver og salt. Det er vigtigt den er helt glat, når den er rørt færdig. Hvis du undervejs mener, at der skal mere mel eller vand i, så tilsæt meget små mængder. Den skal gerne have 10-12 minutter på røremaskinen.
Når dejen er færdig skal den hvile i 20 minutter. Derefter ruller du den ud i pizzastørrelse, men med en meget tynd bund på blot et par mm.
Imens dejen hviler kan du passende lige få smidt græskarkernerne på en varm pande med dit fed hvidløg. Dine kerner skal være helt fri for græskarkød.
Skær dint græskar i tynde skriver. Du kan fint beholde skallen, så længe du vasker den grundigt.
Rul din bund ud, så den er blot 2-3 mm tyk. Fordel lidt creme fraiche, skiverne af græskar og skiver af gedeost. Drys frisk timian ud.
Din flammkuchen skal have ca. 10 minutter. Når den kommer ud drysser du med frisk rød eller grøn chili og et par dupper med honning.
Hvidvin, men med lidt krop, fylde og evt. en lille bitte smule restsødme. Du kan også altid stille bobler på bordet, så længe de har en floral note.
Du får 4-5 tynde flammkuchen ud af opskriften
Dej:
400 gram mel
3 dl vand
3 spsk olivenolie
2 tsk bagepulver
2 tsk flagesalt eller 1 tsk fint salt
Fyld:
Creme fraiche 38%
1/2 græskar (Hokkaido eller butternut)
1 rulle gedeost
Chili
1 fed hvidløg
Honning
Du har ikke tilføjet noget til kurven.