Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Flammkuchen med gedeost, græskar og chili

Flammkuchen laver du enten helt klassisk med creme fraiche, løg og bacon - eller du genopfinder den totalt. Her en meget anderledes version, men hvis du er til den gamle klassiker med gedeost på brød i ovnen med honning og chili, så vil du elske den her opgradering.

Det drikker du til

Sådan gør du

Vi skal til Pfalz og Alsace, så det er kun passende, hvis kokken lige starter med at tage et glas kold riesling - eller hvidvin med lidt mere fedme, når vi nu genfortolker den klassiske Tarte Flambée. Imens du tager første lille nip af vinen, så tjekker du lige, at ovnen står på 250-275 grader med almindelig oven- og undervarme, og at du har husket at putte pizza-/bagestenen ind i ovnen. Så går vi i gang, men husk din bagesten skal være brandvarm, når du går i gang med at bage dine flammkuchen.

Find røremaskinen frem. Start med at røre halvdelen af melet og vandet sammen. Tilsæt resten af melet, olien, bagepulver og salt. Det er vigtigt den er helt glat, når den er rørt færdig. Hvis du undervejs mener, at der skal mere mel eller vand i, så tilsæt meget små mængder. Den skal gerne have 10-12 minutter på røremaskinen.

Når dejen er færdig skal den hvile i 20 minutter. Derefter ruller du den ud i pizzastørrelse, men med en meget tynd bund på blot et par mm.

Imens dejen hviler kan du passende lige få smidt græskarkernerne på en varm pande med dit fed hvidløg. Dine kerner skal være helt fri for græskarkød.

Skær dint græskar i tynde skriver. Du kan fint beholde skallen, så længe du vasker den grundigt.

Rul din bund ud, så den er blot 2-3 mm tyk. Fordel lidt creme fraiche, skiverne af græskar og skiver af gedeost. Drys frisk timian ud.

Din flammkuchen skal have ca. 10 minutter. Når den kommer ud drysser du med frisk rød eller grøn chili og et par dupper med honning.

Hvad Drikker Man Til Tarte Flambée med gedeost, græskar, honning og chili?

Hvidvin, men med lidt krop, fylde og evt. en lille bitte smule restsødme. Du kan også altid stille bobler på bordet, så længe de har en floral note.

Flammkuchen med gedeost og græskar

Du får 4-5 tynde flammkuchen ud af opskriften

Dej:

400 gram mel

3 dl vand

3 spsk olivenolie

2 tsk bagepulver

2 tsk flagesalt eller 1 tsk fint salt

Fyld:

Creme fraiche 38%

1/2 græskar (Hokkaido eller butternut)

1 rulle gedeost

Chili

1 fed hvidløg

Honning

 

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.