Field-blend 12 måneder på fad
230,00 kr.
Belfo var første gang tænkt som et engangsprojekt, men Ricardo & Frederico blev så glad for resultatet, at de har indgået en fast aftale med vinbonden, der har den lille plot, hvorfra druerne stammer. Marken ligger lidt uden for Peredo de Bemposta. Den er sat for mere end 80 år siden i en jord præget af granit.
Nu kører Belfo fast årligt. Den laves i samarbejde med en lokal samarbejdspartner, der arbejder på at fremme den lokale kultur. 2022 er 2. gang, der er frigivet, og det vil fortsætte. 2022 sker i samarbejde med den lokale organisation Lerias, der arbejder på at fremme musik og dans lokalt i Miranda Do Douro.
Efter at druerne er plukket, så kommer de i det klassiske lagar, hvor drueklaserne stampes med fødderne. 12 timer med skindkontakt, hvorefter let pres. Det hele kommer på et mix af nye (ca 20%) og brugte fade, hvor både den alkoholiske og malolaktiske fermenting gennemføres. Her ligger det 12 måneder sur lie, og derefter 5-6 måneder på tank. Det blev flasket i februar 2024.
"Belfo" er slang for at tale med munden fuld af mad; og Belfo er også en vin, der udtrykker sig direkte, ligefrem og med store bogstaver.
Vi skal have tekstur, kraft og fylde på vores tallerken. Gerne ægte saucer, hvis du er til det. Store oste.
230,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.