Sådan gør du:
Gør dine grøntsager parate: Skær rødløg i strimler, halvér rosenkålen og pluk din grønkål til mindre buske.
Smelt smørret på en pande, som kan komme i ovnen. Når smørret er smeltet og begyndt at syde, så ligger du løget på panden. Imens pisker du let dine æg sammen med lidt salt og peber og hælder det hele på panden. Når æggemassen har sat sig en smule (3-4 minutter) ligger du resten af ingredienser ned i æggemassen. Sørg for at få presset det ned, så det stort set er dækket af æggemassen – specielt grønkålen skal helt ned og slut af med osten.
Stil panden i ovnen ved ca. 180-200 grader og lad den tage lidt farve på toppen. Omkring 10 minutter.
Server med et godt stykke brød og en enkel grøn salat.
Velbekomme.
I glasset har du en kold Processo - æg og bobler har det godt sammen! Eller en hvidvin uden for meget fedme, måske fra Alsace.
Noter om maden. Frittata kan ændres uendeligt og dermed afspejle præcis dine lyster og sæsonens råvare. Prøv også at lave en med kartofler, salami, tomat, parmesan og oliven – her hælder du en rødvin fra Chianti i glasset.
Du skal bruge:
8 æg
2 kugler mozzarella
10-12 rosenkål
2 store håndfulde grønkål
1 rødløg
10 sorte oliven
20 gram smør
Du har ikke tilføjet noget til kurven.