Græsk Stifado er en absolut favorit! Skal Stifado være helt rigtig, så skal der friske perleløg i. Det kan være en udfordring. Ikke kun fordi du græder som en lille dreng, der har slået knæet, inden du er færdig med at pille 1 kg perleløg, men også fordi, at det er sjældent, at de er hos din grønthandler. Lige nu ser det ud til, at du har været heldig - lad os få hældt et glas vin op og komme i gang!
Hvis du har mere vin, så er det nu glas nummer 3 skal hældes op.
Serveres med ris, cousous, kartoffelmos eller kogte kartofler sammen med godt brød og en grøn salat.
Rødvin er oplagt, men skal ikke være for tungt. De mange løg kaster nogle sødlige noter af sig, så du kan også gå i gang med en Riesling.
Lav gerne en stor portion. Det smager bedst dag to og tre
100 gram røget bacon
1,5 kg oksebov
1 kg små perleløg (eller ca. 700 gram små skalotteløg
1 kanelstang
1/2 rød chili
4-5 nelliker
4-5 friske laurbærblade
1 spiseske hakket rosmarin (frisk)
1/2 spiseske hakket oregano (frisk)
2 løg i tynde skiver
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse tomatpuré
2 store glas rødvin
1/2 spiseske spidskommen
0,5 liter oksebouillon
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.