Navarra og Rioja i en flaske
170,00 kr.
Garnacha møder tempranillo
2663 flasker har Jon & Pedro lavet af Matsanko i 2022.
Her leges der lidt mere med naboskabet til Rioja, og der er blandet 30% tempranillo i garnacha’en.
Tempranillo’en står i næsten 500m højde i en jord præget af sand og rullesten. Garnachaen vokser i buske i kalkholdig ler i omkring 400m højde. begge stammer fra den nordlige del af Navarra, og der er en kølighed over vinen, som fint afspejler, at vi ikke er så langt fra Atlanterhavet.
Spontan fermentering. Helklase. Battonage. Efter fermentering håndpresset igennem kurve og til sidst seks måneder på gamle brugte træfade.
Tydelige noter fra stilkene. Rød og mørk frugt. En lang afslutning, hvor kølighed og syren spiller flot ind.
Du kan læse mere om Jon Aseginolaza og Pedro Leundas mikroprojekt lige her.
Rødt kød er slet ikke så dumt, men du kan også prøve en lidt mere kraftig gryderet.
2022
Rene Langdahl 92P "Jeg tillader mig, kære læser, at anbefale den prisbillige Matsanko i overskriften, men har du penge, så kan du få… storebror Camino de Otsaka 2021 (95) er i virkeligheden det allerbedste køb. Den koster 285 kr. og den vender jeg tilbage til. Matsanko er proppet med krydret solbærsaft og tyttebærsyre med chokerende mild tannin og juiceviskositet. Jeg kunne drikke den i litervis til grillet grisecarré med vilde urter. Storebror Camino de Otsaka er mere vermouth-vild, dybere og mere dyster, præget af te, kinderødt og sumak, røget paprika og skarp tørret chipotle. Krydret af stilke, højlandsblæsevejr fra Biscayen og nærmest en eftersmag som kirsebærsovs juleaften med spanske troldmandsurter."
Tim Atkin: 95P
170,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.