Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Helstegt svinemørbrad

Helstegt svinemørbrad er lidt svær at ramme, så du den ikke bliver tør - men når du har lært det, så åbner det op for mange spændende mad-vin kombinationer.....og en virkelig lækker gris på gaflen :-)

Sådan gør du

Sådan gør du

Helstegt svinemørbrad er nemmest at lave, hvis du investerer tiden til at passe på kødet under stegningen. Så du skal holde dig i nærheden, og derfor er det en god idé, at du får hældt et lille glas vino eller sherry op til kokken.

  1. Start med at få skåret senerne af kødet. Der må godt være lidt fedt tilbage, men senerne skal væk.
  2. Hvis kødet er meget tyndt i enderne, så bind den op med lidt madsnor. Det er ikke svært, og sikrer at kødet er tilpas stegt.
  3. Salt og peber på kødet. Lad det hvile i 10-15 minutter.
  4. Tænd for panden ved høj varme. Når panden er varm kommer du olie på panden.
  5. Svits svinemørbrad af på panden. Brug 3-4 minutter på dette.
  6. Stik et termometer i enden af din mørbrad og skru ned til lidt under middel varme.
  7. De næste 8-10 minutter vender du flittigt dit kød. Hold øje med temperaturen.
  8. Når kødet er 56 grader skal smørret på. Lad det bruse op og tilføj krydderurterne og hvidløg.
  9. Steg i et par minutter og brug en ske til at hælde smørret over svinet.
  10. Når temperaturen er omkring de 58 grader tages kødet af panden. Kødet dækkes af et rent viskestykke; og du lader det hvile i 10 minutter.

Når du skærer det ud, så må stykkerne ikke blive for tynde, for så bliver kødet hurtigere koldt. Riv lidt frisk citronskal oven på kødet og pynt med lidt karse,

Noter om maden – svinekød må ikke være råt. Det er den her version heller ikke. Den er medium, men det rykker tæt henimod rødt. Du kan naturligvis altid give det lidt ekstra stegetid. Hvis du er meget usikker, så kan du prøve at skære halvt ned i mørbraden på midten, imens den er på panden. Det kan “lukkes igen”. Men det er lidt fy (så det har du ikke herfra).

Hvad Drikker Man Til Helstegt Svinemørbrad?

I Sevilla får du en tilnærmelsesvis rød svinemørbrad serveret med et glas Manzanilla. Gerne med en Pimientos de Padron til. Genialt. Men ellers lav en sommersalat til, nogle nye danske kartofler og måske lidt agurkesalat. Serveres med en lidt ung rødvin med syre, struktur og urter som Birak fra Aseginolaza & Leunda. Men du kan også bruge San Lorenzo rød eller hvid, Vagüera. Meget afhænger af tilbehøret – men alle kan klare syren fra agurkesalatenk. Mosel-riesling er lækkert og ellers prøv en Voile no 19 – flor fra fødderne af Pyrenæerne.

Hvad drikker man til svinemørbrad

Det skal du bruge:

1 stor svinemørbrad til fire personer. Gerne øko

1 lille glas rødvin til kokken

25 gram smør

Lidt olie

2-4 stang krydderurter gerne timian/ citrontimian og salvie

2 fed god hvidløg

Salt, peber

Skallen af 1/2 økologisk citron

Evt. lidt karse

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.