Flor ved foden af Pyrenæerne
185,00 kr.
Oxidativ stilart fra foden af Pyrenæerne, hvor mosten har ligget under flor. Jeg indrømmer blankt, at det her slog benene væk under mig. Havde ingen anelse om, at jeg ville blive ramt af knastør saltvand, nødder, tovværk og sørøveri som hvis jeg gik rundt i Sanlucar og spekulerede over, hvor det næste skud flor skulle komme fra.
Paul fortæller, at floren “bare kom”. Det her er macabeo, der har ligget i (delvist) åbne tønder i Sydfrankrig. Stilarten er gammel og normal procedure, men floren er dog slet ikke en naturlighed. Men de har genskabt den efterfølgende.
Udover at der ikke arbejdes med solera-begrebet, så er tilgangen meget lig produktionen af Sherry, hvor kontakt med ilten skaber unikke smageoplevelser. Men præcis som i Sanlucar, så forbliver vinen hvid, fordi gæren beskytter mod luften/ilten. Prøv deres Rancio, som ligger uden flor. Den minder mere om de mørke sherrytyper, og her fordamper vinen løbende, så du får også en vin, med en højere alkohol.
Men det er ikke Fino eller Manzanilla, som du har i glasset. Beslægtskabet fornægter sig ikke, og mange vil blindt svare forkert, men der er alligevel noget anderledes her. Den er lavet som årgangsvin, præcis som den nye trend fra Andalucien med hvidvine, der har ligget under flor. Hvis du spøger Paul Meunier, så mener han absolut, at vinen kan ligge i mange år – og går dermed lidt væk fra den gængse holdning til lys sherry og. at det skal drikkes ungt (det kan i øvrigt diskuteres!).
Skaldyr er oplagt, men et glas inden middagen vil den være oplagt til. I sommersolen vil den være farlig – da den drikkes ret hurtigt 🙂
JP: 91P - "Macabeo under flor, hvilket vil sige noter i retning af fino sherry. Meget elegant, knastør, støvet, mineralsk. Læskende stil – og ikke så ekstrem, som mange Jura-vine kan være det."
185,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.