Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Hjemmelavede tortillas til tacos

Hjemmelavede tortillas til dine tacos er den eneste måde, som du burde spise tacos på. Det er faktisk ikke svært, og smager fantastisk.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Hjemmelavede tortillas (altså de bløde tacoskaller) skal helst laves på majsmel af typen Harina, men du kan også bruge anden hvid mel med vand. Det er ikke så svært, men klart nemmest, hvis du har investeret i en tortillaspresser. Et instrument, hvor du placerer din dejbolle mellem de to flader og presser bolden flad mellem to jernflader. Du ender med fine runde tortillas, som bare lige skal på panden. Men nu er vi for langt fremme i processen – start lige med tage en mexicansk øl eller et glas hvidvin, vask dine hænder – og så går vi i gang.

  1. Mål 2,5 kopper mel af, og hæld det igennem en sigte ned i en røreskål
  2. Bland 1/4 teskefuld salt i melet sammen med 1,5 kop vand.
  3. Stik klør fem ned i skålen: ælt og klem sammen.
  4. Jeg syntes, at det kan være lidt svært, at ramme den rigtige konsistens. Det skal føles som modellervoks. Hæld lidt mere vand i hvis nødvendigt. Ofte ende jeg på næsten lige meget vand og lige meget mel. Men det må ikke være vådt, hvis det bliver vådt, så skal der lidt mere mel i. Reglen er: må ikke klæbe!
  5. Når du har ramt en konsistent, som du er tryg ved, så laver du 10-12-16 runde kugler.
  6. Kuglerne placeres under et vådt klæde, indtil du presser dem. Jeg laver dem dog ofte løbende, så de kan komme på panden, lige efter de er presset.
  7. Når de har været på panden, så pak dem ind i et rent viskestykke. undervejs. Så holder de sig lune og bløde indtil de skal spises.

Når du er klar til at få dem på panden, så varmer du en slip-let pande op til medium varme. Ingen olie, smør eller andet skal på panden. Og så går vi i gang med at presse og stege:

  1. Tag din tortillaspresser, placer noget bagepapir i den og læg din dejkugle i midten. Pres ned, og du vil se en fin rund tortillas.
  2. Smid den på en pande i 50-60 sekunder på hver side- eller indtil du kan se, at den er klar.
  3. Som sagt, så gemmer du de færdige tortillas under et forklæde/viskestykke, så dampen holder dem bløde, lune og lækre.

Hvis du ikke har en tortillapresser, så kan du lave en selv af to spækbræt, hvor du har din dejkugle i midten, ellers bruger du en kagerulle.

Har du lyst til tostadas, så køler du dine tortillas lidt ned, og smider på en pande med en del varm olie, så de nærmest friteres. NAM NAM.

Hvad Drikker Man Til tortillas?

Som vinmand gør det jo lidt ondt, når et oplagt valg ikke er i butikken. Men en kold øl fra Mexico er ikke helt ved siden af – og ellers er fyldet det afgørende, men en kold Agas do Tempo fra Galicien vil ikke være dårlig til hjemmelavede tortillas en fredag aften – næsten ligegyldigt, hvad du putter i.

Syltede rødløg på tacos

Det skal du bruge (15 tortillas):

1,5-2 kopper vand

2-3 kopper Masa Harina (majsmel) (eller anden mel, hvis du ikke har det

Lidt salt

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.