Sådan gør du
Hjemmelavede tortillas (altså de bløde tacoskaller) skal helst laves på majsmel af typen Harina, men du kan også bruge anden hvid mel med vand. Det er ikke så svært, men klart nemmest, hvis du har investeret i en tortillaspresser. Et instrument, hvor du placerer din dejbolle mellem de to flader og presser bolden flad mellem to jernflader. Du ender med fine runde tortillas, som bare lige skal på panden. Men nu er vi for langt fremme i processen – start lige med tage en mexicansk øl eller et glas hvidvin, vask dine hænder – og så går vi i gang.
Når du er klar til at få dem på panden, så varmer du en slip-let pande op til medium varme. Ingen olie, smør eller andet skal på panden. Og så går vi i gang med at presse og stege:
Hvis du ikke har en tortillapresser, så kan du lave en selv af to spækbræt, hvor du har din dejkugle i midten, ellers bruger du en kagerulle.
Har du lyst til tostadas, så køler du dine tortillas lidt ned, og smider på en pande med en del varm olie, så de nærmest friteres. NAM NAM.
Som vinmand gør det jo lidt ondt, når et oplagt valg ikke er i butikken. Men en kold øl fra Mexico er ikke helt ved siden af – og ellers er fyldet det afgørende, men en kold Agas do Tempo fra Galicien vil ikke være dårlig til hjemmelavede tortillas en fredag aften – næsten ligegyldigt, hvad du putter i.
Det skal du bruge (15 tortillas):
1,5-2 kopper vand
2-3 kopper Masa Harina (majsmel) (eller anden mel, hvis du ikke har det
Lidt salt
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.