Perfekt back-up vin til når du pludselig får lyst til at hente sushi
145,00 kr.
Felícisimo Pereira begynder at have lidt flere vine i sin egen portefølje/garageprojektet, men Agas do Tempo er uden sidestykke stadigvæk kioskbakseren, hvor du får noget af det flotteste forhold mellem pris og kvalitet, som Galicien byder på. Selvom det er et “garageprojekt”, så viser vinen tydeligt, hvilket niveau der arbejdes på, også når han er på hovedprojektet, El Paraguas, hvor Felícisimo er den ene halvdel.
El Paraguas har udviklet sig til en af mest fremtrædende nye bodeager i Ribeiro, hvilket ikke mindst skyldes Felícisimo Pereira evner i en kælder. Felícisimo blev da også i 2011 udnævnt til at være den bedste ønolog/vinmager i Galicien af “Galician Asociación de Sumilleres”, han sætter i den grad præg på vinene i Ribeiro, hvor han er konsulent og tilknyttet et hav af små og større huse – men her altså helt eget projekt. Vinen markedsføres i Spanien, som en del af Bodegas El Paraguas, men det er strengt talt ikke korrekt, selvom vinen laves i tæt samarbejde med Marcial Pita, som ejer El Paraguas sammen med Pereira.
Marcial Pita kalder Felicisimo for deres helt egen infant terrible, og sammen skaber makkerparret fantastiske hvidvine, som høster stor anerkendelse i Spanien og efterhånden også her i lille Danmark, hvor René Langdahl i forbindelse med en anmeldelse af netop Agas do Tempo 2022 skrev at “El Paraguas laver himmelråbende god vin”. Vi er helt enige 🙂
Vinen er dyrket efter bæredygtige principper, og i glasset har du et blend lavet druer som treixadura og torrentés. Det viser også, at vi er i Ribeiro, hvor det netop er blends, som de laver modsat andre steder i Galicien, hvor du også finder hvidvine alene på f.eks. albarino eller godello. Med dette blend mødes du af en elegant hvidvin, som trækker mundvandet frem. Mineralitet og hvide stenfrugter i et tørt og floralt udtryk på en gang. Ganske enkelt super stærkt køb til prisen!
Hvad spiser man til Agas do Tempo?
Det er oplagt at servere sushi eller måske en blæksprutte på grill med en god hvidløgs-mayo til denne vin, men hvid fisk vil også være et godt match. Med de mange udtryk understøtter den virkelig en sushi på en flot måde med sushiens mange noter og smagsnuancer.
2020-årgangen
Gastro 5 stjerner "Treixadura-domineret blend fra den lille appellation Ribeiro. Feliscimo Pereira arbejder sammen med Marcial Pita på Bodegas EL Paraguas, og her er der tale om et lille sideprojekt. Paraguas laver himmelråbende god vin i øjeblikket. Her er treixaduras salte metalsmag, som anløben zink eller kobber, syre, citron og salte havvækster. Der ligger en sødme, pomelo-sødme, bage de syrlige sprøde, friske hovedelementer. Hvid fersken får dig til savle, men strukturen er næsten som rheinhessen-riesling. Jeg vil have dampet muslinger - lige nu! Og skaldyr på dåse, sardiner på surdej og grønne oliven. Den har ikke engang været på træ, men kun stål! Fremragende pris." Anmeldt ved 135kr. René Langdahl.
2019 fik vi aldrig anmeldt.
2018-årgangen
Jyllands-Posten, Januar 20219 fem stjerner og delt testvinder som bedste vin under 150kr: “Lyslevende frugt, pikant smag, mineralsk, noter af grape, strejf af ingefær. Tør, men ikke afvisende. Elegant vin, slutter lutrende, rensende. Spændende glas. God til mad. 91 Point.” Niels Lillelund
2017-årgangen:
5 ud af 5 stjerner hos VinAvisen.dk:
“Superlækker og elegant hvidvin fra det spanske Galicien – oppe over Portugal på landkortet. Den har en blomsteragtig duft og en harmonisk druesmag, der udvikler sig hele vejen ind i eftersmagen. Vinen er lavet på druerne Treixadura, Godello, Torrontés og Albariño”.
Flaskehalsen giver Tempo 5/6
145,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.