Jordskokkesuppe kræver syre - så få hældt det glas vin op til kokken, og så går vi i gang!
Sådan gør du
Kartofler og jordskokker skæres i tern. Løg og hvidløg hakkes. Det hele svitses i en stor gryde i lidt olie – inkl. det meste af din timian.
Hæld den opvarmede bouillon over og kog indtil alt er mørt. Blend grøntsagerne i gryden med en stavblender eller i en blender. Hæld fløden og saften fra en citron i suppen og bring suppen til kogepunktet. Tilsæt 1 spsk. eddike. Lad simre i ca. 10 minutter.
Sæt bacon over på en pande. I mens steger du din torskefilet ved ret høj varme for at få lidt stegeskorpe. Den ikke skal have ret lang tid, da den til sidst også får tilberedningstid fra den varme/kogende suppe.
Smag suppen til med salt, peber, eddike og evt. citron.
Ved servering placeres 1-2 stykker fisk i midten af en dyb tallerken. Hæld suppen henover fisken. Drys med små stykker af den ristede bacon, frisk timian og friskkværnet sort peber.
Hvor cremet din suppe skal være er helt op til dig selv. Du kan bruge knap så fede mælkeprodukter til legeringen, men du kan også bruge markant mere, end hvad der bruges her.
Hakket purløg gør sig også godt ovenpå den færdige suppe.
en lidt små-fed vin som passer til jordskokken. Chardonnay vil være et klassisk træk. Du kan snildt gå til Bourgogne eller måske til Galicien, hvor Atlantico fra det lille succesrige hus El Paraguas vil være perfekt.

Det skal du bruge:
Ca. 500 gram skrællede jordskokker
3-4 skrællede kartofler
1 stort løg
1 fed hvidløg
¼ liter fløde
2 citroner
1/2 dl æbleeddike
Nogle gode skiver røget bacon
500 gram torskefilet
1 l (god) hønsebouillon (må indrømme jeg ofte bruger knorr el. anden købt bouillon)
1 lille håndfuld frisk timian, og gerne citrontimian

Du har ikke tilføjet noget til kurven.