Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Jordskokkesuppe med torsk og røget bacon

Jordskokkesuppe med torsk er en uhyggelig velsmagende ret til de kolde vinteraftner. Jordskokkesuppe kan den laves forholdsvis hurtigt. Men den kan også laves elegant og kompleks, hvorfor den også egner sig godt til gæstemad - evt. nytårsaften, hvor torsk jo som bekendt er en ret central ingrediens.

Det drikker du til

Sådan gør du

Jordskokkesuppe kræver syre - så få hældt det glas vin op til kokken, og så går vi i gang!

Sådan gør du

  1. Kartofler og jordskokker skæres i tern. Løg og hvidløg hakkes. Det hele svitses i en stor gryde i lidt olie – inkl. det meste af din timian.

  2. Hæld den opvarmede bouillon over og kog indtil alt er mørt. Blend grøntsagerne i gryden med en stavblender eller i en blender. Hæld fløden og saften fra en citron i suppen og bring suppen til kogepunktet. Tilsæt 1 spsk. eddike. Lad simre i ca. 10 minutter.

  3. Sæt bacon over på en pande. I mens steger du din torskefilet ved ret høj varme for at få lidt stegeskorpe. Den ikke skal have ret lang tid, da den til sidst også får tilberedningstid fra den varme/kogende suppe.

  4. Smag suppen til med salt, peber, eddike og evt. citron.

  5. Ved servering placeres 1-2 stykker fisk i midten af en dyb tallerken. Hæld suppen henover fisken. Drys med små stykker af den ristede bacon, frisk timian og friskkværnet sort peber.

    Noter om maden

    Hvor cremet din suppe skal være er helt op til dig selv. Du kan bruge knap så fede mælkeprodukter til legeringen, men du kan også bruge markant mere, end hvad der bruges her.

    Hakket purløg gør sig også godt ovenpå den færdige suppe.

    Hvad Drikker Man Til jordskokkesuppe med torsk? 

    en lidt små-fed vin som passer til jordskokken. Chardonnay vil være et klassisk træk. Du kan snildt gå til Bourgogne eller måske til Galicien, hvor Atlantico fra det lille succesrige hus El Paraguas vil være perfekt.

Det skal du bruge:

Ca. 500 gram skrællede jordskokker

3-4 skrællede kartofler

1 stort løg

1 fed hvidløg

¼ liter fløde

2 citroner

1/2 dl æbleeddike

Nogle gode skiver røget bacon

500 gram torskefilet

1 l (god) hønsebouillon (må indrømme jeg ofte bruger knorr el. anden købt bouillon)

1 lille håndfuld frisk timian, og gerne citrontimian

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.