Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

El Paraguas

Atlantico, 2019, El Paraguas, D.O. Ribeiro, Spanien

91
 Point
|
Jyllands Posten
Navarra
D.O. Ribeiro
|
Spanien

Rank, flot og lækker hvidvin fra det førende vinhus i Ribeiro – hvis du spørger Parker. Super flot syre!

175,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Bodegas El Paraguas har virkelig markeret sig, som et definerende vinhus i Spanien, men med deres forholdvis lille produktion, er det stadigvæk et fåtal af flaskerne, der kommer ud af Spanien.

Deres hovedvin, Atlántico, er to gange kåret (blindt) af sammenslutningen af spanske mad- og vinjournalister til at være den bedste hvidvin i kategorien tøndelagret Crianza. Det blev den igen senest med 2017-årgangen, der var den første årgang, som vi fik til Danmark.

Med 2018-årgangen er der en tale om en lidt mere balanceret vin end 2017, og den er allerede ved at have udviklet sig til en fantastisk vin, som bare bliver bedre over de næste år

Vi har her en hvidvin med mineralitet i næsen og lyse stenfrugter i smagen. Vinen er lavet på de lokale druer Treixadura, Godello og Albariño. Godelloen får lov til at ligge i tre måneder på 600 liters store brugte egetræsfade fra Bourgogne. Eg er dermed til stede, men den er underspillet, og ligger flot op ad den ranke Albarino, som har ligget på stål. Alle tre druer ligger på tank/fad alene, og der er brugt et minimum af intervention undervejs.

Godello-druen trækker vinen henimod hvid bourgogne rent strukturelt. Et virkelig spændende blend!

Druerne høstes manuelt på La Cabrita, der ligger i kommunen Rivadavia, hvorefter druerne sorteres grundigt.

Vinen er ligesom Bodegaens øvrige vine lavet i et samarbejde mellem Marcial Pita og Felícisimo Pereira.

Pereira blev i 2011 udnævnt til at være den bedste winemaker i Galicien af Galician Asociación de Sumilleres.

Pita har arbejdet med vin, siden han var 16 år gammel, og han står blandt andet bag flere bøger i Spanien om vin og mad. Marcial Pita har stået i spidsen for El Paraguas siden 2011, hvor de etablerede samarbejdet.

I glasset har du en flot vin, som bærer præg af Atlanterhavsregionens natur med deraf følgende friskhed, struktur og syre. Dertil en anelse fad og lys frugt, som introduceres i lag. Flot vin – ganske enkelt!

Parkers The Wine Advocat har udråbt Bodegas El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216) i Spanien. Det forstår man godt, når Atlántico smages. Her er der tale om høj finesse og elegance.

Hvad Spiser Man Til?

Drik den til fisk og skaldyr. Med de små noter af fad går den også godt til stegt fisk med beurre blanc og ærteskud. Men Atlántico kan også drikkes alene i forårs solens stråler eller i varmen fra pejsen – den er nemlig bare dejlig!

2019 er 3. årgang fra Bodegas El Paraguas, som vi tager hjem – og det forholdsvis unge vinhus bliver bare mere og mere vedholdende og stabiliteten peger tydeligt i retning af, at de heldigvis er her for at blive. Det er ikke underligt, at deres vine får flot anerkendelse i Spanien, hvor det meste af deres vine drikkes på restauranter.

El Paraguas er et parløb mellem Felícisimo Pereira og vinmand Marcial Pita. Felícisimo er ønologen og arbejder som konsulent på flere meget små produktioner i området. Pita har arbejdet med vin siden han var 16 år gammel – og sammen har de skabt hvad Parker har kaldt den mest lovende bodega i Ribeiro.

Atlántico, som er gårdens hovedvin, er TO gange kåret (blindt) af sammenslutningen af spanske mad- og vinjournalister (AEPEV) til at være den bedste hvidvin i kategorien tøndelagret Crianza. Det blev den igen senest med 2017-årgangen, der var den første årgang, som vi fik til Danmark og tidligere i 2013.

2018 var mere rund og frugtet end 2017. 2017 havde en lidt mere bitter profil end 2018. I 2019 finder vi lidt mere friskhed end 2018, og har stor potentiale til at blive en favorit.

Druerne stammer fra deres vingård La Cabrita, men der er også druer fra topmarken Castiñeira, der ellers bruges til Sombrilla og Fai un. Alla druer høstes ved håndkraft og sorteres. Naturgær og minimal intervention præger kælderarbejdet, og det tilsættes en smule svovl – bl.a. for at undertrykke malo.

Mineraliteten og det tydelige præg fra Atlanterhavet er tydeligt til stede. Stenfrugterne fra Treixadura, syren fra Albarino og strukturen fra Godello.

Godelloen får lov til at ligge i tre måneder på 600 liters store brugte egetræsfade fra Bourgogne. Eg er dermed til stede, men den er underspillet, og ligger flot op ad den ranke Albarino og Treixadura, som begge har ligget på stål. Alle tre druer ligger på tank/fad alene, og der er brugt et minimum af intervention undervejs.

I glasset har du en flot vin, som bærer præg af Atlanterhavsregionens natur med deraf følgende friskhed, struktur og syre. Dertil en anelse fad og lys frugt, som introduceres i lag. Flot vin – ganske enkelt!

Hvad Spiser Man Til Atlantico El Paraguas?

Drik den til fisk og skaldyr. Drik den til sushi. Med de små noter af fad går den også godt til stegt fisk med beurre blanc og ærteskud. Men Atlántico kan også drikkes alene i forårs solens stråler eller i varmen fra pejsen – den er nemlig bare dejlig!

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Ribeiro
Vinhus
El Paraguas
Vinmand
Felícisimo Pereira
Druer
Treixadura, Godello og Albariño
Serveringstemperatur
10-12 grader
Landbrug
Et par hundrede meter over havets overflade.
Alkohol
12,5 pct.
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75l
Produktion
Omkring 12000 flasker
Gemmepotentiale
Frem til 2025. Den vil have godt af at ligge et par år, men den er allerede nu fantastisk. Træet vil træde lidt mere frem over årene, men vil forblive på noteniveau
3 HURTIGE OM

El Paraguas

● Ejes og drives af makkerparret Marcial Pita og Feliscimo Pereira
● Vingården drives efter bæredygtige metoder
● Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med størst potentiale

Måske er du også interesseret i

Andre anmeldelser

2019:
Jyllands Posten 91P: "Frugtig, mineralsk, ganske kompleks hvidvin, pirrende i sin karakter. meget harmonisk og en perfekt ledsager med sin præcise syre [til sushi]. 91point. Anmeldt ved 175kr per flaske.

Guia penin: 93Point

2018:
Parker 93P: The very young 2018 El Paraguas Atlántico wants to express the character of the Avia Valley and is produced with grapes from three vineyards there—88% Treixadura, 9% Godello and 3% Albariño fermented separately in stainless steel or 600-liter French oak vats. 2018 was a cool and rainy vintage. It's a sharp and textbook white Ribeiro with the aromas of moss and river stones, the freshness of the granite soils and the acidity of a cool year. Only the Godello matured for three months in used 600-liter French oak barrels. It feels young and harmonious and seems to have the ingredients to develop nicely in bottle. 14,200 bottles produced. It was bottled in May 2019.

2017:
Parker 92P

2017: Ugens vin i Ekstrabladet

175,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.