
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk
Bodega y Viñedos Akilia
Villa de San Lorenzo, 2016
Kølige nætter i Bierzo har været godt for denne rødvin som vitterligt spiller på tanniner og frugt på en og samme tid. Går flot til svinemørbrad eller kalvekød.
179,00 DKK/stk
På lager
Vi anbefaler disse opskrifter
3 hurtige om
Akilia
Beskrivelse
Entryvin fra Akilia, og Mario Rovira, ejer og vinmager på Akilia, har produceret præcis 9.218 flasker af denne Mencia.
Villa de San Lorenzo er lavet på blot den ene drue – Mencia. Druerne er plukket på tre forskellige marker: Chano Villar, Lombano og Villarín, som tilsammen fylder mindre end 4 hektarer. Planterne har en gennemsnitsalder på 80 år og druerne er håndplukkede, hvorefter de lægges i små kasser. Det mindsker risikoen for brud under høsten og inden druerne rammer kælderen.
Vinificeringen sker i betonbeholdere, hvor druerne fra markerne Chano Villar og Villarin ligger i 9 måneder. Druerne fra Lambano ligger i franske egetræstønder i op mod et år. Fad er dog ikke udpræget over vinen, men er flot indarbejdet i denne.
Akilia laver også enkeltmarksvine på både Chano Villar og Villarin
Robert Parker var tydeligt ude og hænge “watch this guy” om halsen på ham, og Mario er da også en af vores go-to guys, når vi skal have noget terroir-drevent – men stadigvæk måske lidt eksmperimenterede – vine. Vine der typisk er nøjagtige, præget af terroir og minimalisme.
Hvad spiser man til?
Vinen passer godt til tapasbordet. Prøv den til bresaola eller sortfodsskinke. Med den flotte struktur vil vinen dog også være god til svin og helstegt svinemørbrad.
Fakta for vinnørden
179,00 DKK/stk
På lager