Tør mørk sherry med flot dybde og duft. God “begynder-sherry”.
119,00 kr.
Amontillado Argüeso sherryen stammer fra Bodegas Argüeso i Sanlúcar de Barrameda – D.O. Jeréz.
Bodega Argüeso blev grundlagt i 1822 af León de Argüeso, hvor han købte nogle gamle soleraer fra nærliggende bodegaer og vinhuset San José i Sanlúcar de Barrameda. I dag har de over 20.000 kvadratmeter i det historiske centrum af Sanlúcar, hvor deres sherry ligger og udvikler sig. Det er også herfra, at vinen til denne Amontillado stammer fra, da disse altid starter som Fino/Manzanilla.
Efter druerne er høstet og presset, fermenteres de i rustfrie ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 25 grader. Når vinen rammer 15 pct., bliver den introduceret til små fade (criaderes), som ligger i fadene, der ligger på gulvet (selve soleraen). Her ældes de i minimum 4 år, men den gennemsnitlige tid, de ældes, er over 10 år.
Amontillado Argüeso er en afbalanceret og tør men stadigvæk blød sherry. Den skiller sig ud ved sin fantastiske kombination af noterne fra de to aldringsprocesser. Dertil kommer aromaen af gær, som på en elegant måde runder sherryen af og efterlader en let ristet baggrund.
Du får den tørre og sprøde oplevelse, som stammer fra en Fino, men samtidig også dybden der ellers kommer fra en Oloroso. Det betyder, at den kan benyttes forholdsvis bredt på middagsbordet, og hvis "det kan flyve", så er dette en oplagt mulighed.
Amontillado Argüeso sherryen stammer fra Bodegas Argüeso i Sanlúcar de Barrameda – D.O. Jeréz.
Bodega Argüeso blev grundlagt i 1822 af León de Argüeso, hvor han købte nogle gamle soleraer fra nærliggende bodegaer og vinhuset San José i Sanlúcar de Barrameda. I dag har de over 20.000 kvadratmeter i det historiske centrum af Sanlúcar, hvor deres sherry ligger og udvikler sig. Det er også herfra, at vinen til denne Amontillado stammer fra, da disse altid starter som Fino/Manzanilla.
Efter druerne er høstet og presset, fermenteres de i rustfrie ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 25 grader. Når vinen rammer 15 pct., bliver den introduceret til små fade (criaderes), som ligger i fadene, der ligger på gulvet (selve soleraen). Her ældes de i minimum 4 år, men den gennemsnitlige tid, de ældes, er over 10 år.
Amontillado Argüeso er en afbalanceret og tør men stadigvæk blød sherry. Den skiller sig ud ved sin fantastiske kombination af noterne fra de to aldringsprocesser. Dertil kommer aromaen af gær, som på en elegant måde runder sherryen af og efterlader en let ristet baggrund.
Du får den tørre og sprøde oplevelse, som stammer fra en Fino, men samtidig også dybden der ellers kommer fra en Oloroso. Det betyder, at den kan benyttes forholdsvis bredt på middagsbordet, og hvis "det kan flyve", så er dette en oplagt mulighed.
Jyllands-posten 4 stjerner. “En god “begynder”-sherry”
119,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.