Sådan gør du
Her skal du godt nok bruge et glas hvidvin til retten, men du kan allerede nu med fordel åbne din Buena Jera, så den får lidt luft og så du lige kan smage den. Og så er vi parate til at gå igang.
Start med at hakke grøntsagerne i mindre stykker.
Fold noget sølvpapir i dobbelt lag. Det skal være stort nok til at skanken kan pakkes helt ind.
Fordel grøntsager og krydderurter ovenpå grøntsagerne og stil skanken oven på.
Luk pakken 90 procent. Inden den er helt lukket smider du lidt smør ned i pakken og hælder hvidvinen over. Husk salt og peber.
Luk sølvpapiret, så skanken er lukket helt inde. Lav så mange pakker som du har brug for.
Stil pakkerne i ovnen ved 160-170 grader i ca. 3 timer.
Når du åbner pakken, så gør det oven i en dyb tallerken, så saucen ikke løber ud.
Serveres med kartoffelmos og en frisk grøn salat til at bryde med den lidt fede ret. Drys evt. lidt persille og kørvel oven på skanken for at pifte den lidt op.
Noter om maden
Prøv med rødvin i stedet for hvidvin i pakkerne – evt. med lidt hvidløg og rosmarin.
En rødvin med kraft, saft og krydderier er oplagt. Brunus fra Montsant vil være et godt match.
Det skal du bruge:
1 lammeskank
½ glas hvidvin
1-2 kviste timian
1 frisk laurbærblad
1 gulerod
1 persillerod
1 lille løg
Lidt smør
3-4 kartofler plus en persillerod
¼ pakke smør
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.