Mørk og kraftig økologisk vin fra højdedrage i Arribes med flot (brugt) fad, syre og balance.
229,00 kr.
De Buena Jera – Stor vin fra lille og næsten ukendt bodega der producerer vin med attitude!
José Manuel Beneitez er winemaker på stedet og ejer sammen med ægtefælden Liliana El Hato y El Gabarato. Navnet stammer i øvrigt fra et Don Quixote citat og betyder lidt omskrevet ”alt på et bræt”.
Liliana og José rejste hjem til Arribes efter at have arbejdet med skovbrug og vin over hele verden. De arbejder på at genetablere gamle små vinmarker omkring bjergene ved Douro-floden i 500-700 meters højde. Her arbejdes der med gamle dyder, og José og Liliana er lidt mere end halvvejs på at få certifikat for, at der dyrkes økologisk på gården. Certificeringen skulle gerne komme i slutningen i 2020.
Vinplanterne til denne rødvin er mere end 90 år gamle. Jordbunden er præget af granit og sand og markerne ligger 750 meter over havets overflade, hvorfor temperaturen falder henover aftenen/natten og giver friskhed til vinen.
Vinen er lavet på lokale ”glemte” druer: Juan Garcia og Bruñal, og der er lavet mindre end 1000 flasker. Vi har været heldige at få femten kasser til Danmark.
Efter spontan fermentering har vinen ligget 18 måneder på gamle egetræstønder fra Frankrig. Ingen filtrering eller klaring – vinen står ren og flot i flasken med minimal menneskelig indblanding.
Kombinationen af højderne på marken og frugterne fra Juan Garcia og Brunal skaber en flot vin med mineralske toner, dybde og syre fra de granitholdige marker.
Hvad Spiser Man Til?
Her er der behov for kraft og saft. En oplagt alternativ julevin, men ellers lav en Beef Weelington eller confiteret svinebryst. Vinen fortjener en god følgesvend.
De Buena Jera – Stor vin fra lille og næsten ukendt bodega der producerer vin med attitude!
José Manuel Beneitez er winemaker på stedet og ejer sammen med ægtefælden Liliana El Hato y El Gabarato. Navnet stammer i øvrigt fra et Don Quixote citat og betyder lidt omskrevet ”alt på et bræt”.
Liliana og José rejste hjem til Arribes efter at have arbejdet med skovbrug og vin over hele verden. De arbejder på at genetablere gamle små vinmarker omkring bjergene ved Douro-floden i 500-700 meters højde. Her arbejdes der med gamle dyder, og José og Liliana er lidt mere end halvvejs på at få certifikat for, at der dyrkes økologisk på gården. Certificeringen skulle gerne komme i slutningen i 2020.
Vinplanterne til denne rødvin er mere end 90 år gamle. Jordbunden er præget af granit og sand og markerne ligger 750 meter over havets overflade, hvorfor temperaturen falder henover aftenen/natten og giver friskhed til vinen.
Vinen er lavet på lokale ”glemte” druer: Juan Garcia og Bruñal, og der er lavet mindre end 1000 flasker. Vi har været heldige at få femten kasser til Danmark.
Efter spontan fermentering har vinen ligget 18 måneder på gamle egetræstønder fra Frankrig. Ingen filtrering eller klaring – vinen står ren og flot i flasken med minimal menneskelig indblanding.
Kombinationen af højderne på marken og frugterne fra Juan Garcia og Brunal skaber en flot vin med mineralske toner, dybde og syre fra de granitholdige marker.
Hvad Spiser Man Til?
Her er der behov for kraft og saft. En oplagt alternativ julevin, men ellers lav en Beef Weelington eller confiteret svinebryst. Vinen fortjener en god følgesvend.
229,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.