Pighvar på ben er ikke så svært, som man kunne frygte. Kast dig ud i det, det kan næsten ikke gå galt. Start med at få hældt et glas Fino op, og så går vi i gang.
- Vi starter med at gøre fisken ren. Skær hovedet af, du kan finde snittet ved at følge "kravebenet" (og nej, det har en fisk nok ikke, men det føles lidt sådan) med en skarp kniv. Klip finnerne af og fjern blodet under koldt rindende vand. Slut af med at lave et rids ned i pighvaren langs benet, der løber på langs. Det skal laves foran og er med til at sikre, at din fisk tilberedes jævnt.
- I et ovnfastfad lægger du et fed hvidløg, citrontimian, porre og et løg ned i. Løg og porre er groft hakket.
- Hæld 2 glas fino ned over fisken og læg et par skiver citron og et par klumper smør på fisken.
- Fisken skal nu i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader. Men tjek op på, hvor hurtigt kødet løser sig fra benet. Den skal måske have lidt mere eller lidt mindre. det afhænger af fiskens størrelse, ovnens funktion, ridsen i fisken med mere. Men tjek. Nå kødet løsner sig, så er fiske færdig.
- Imens fisken er i ovnen skærer du alle grøntsager i små stykker/buketter.
- Tænd for en stor pande. Svits svampe, løg og bacon først i smør og olivenolie.
- Put resten af grøntsagerne i. Svits et par minutter. Hæld det sidste glas Fino ud over og kog ned.
- Tag fisken ud og hæld væden fra fadet ud over grøntsagerne på panden. Smid 25 gram koldt smør ned og pisk det ind i saucen.
Skær filletter af fisken og anrettes på en lun tallerken med alle grøntsagerne oven på. Slut af med de friske kyrdderurter.
Hvad Drikker Man Til Pighvar på ben?
Fino er jo ret oplagt. Er du ikke til hvid sherry, så gå efter en tør hvidvin uden fad. Så får du bedst smagen ud af din pighvar. Brug samme hvidvin til tilberedning som til glasset.