Sådan gør du
Du starter naturligvis lige med at hælde et lille glas Fino Sherry op til dig selv - eller Tempo Agas, hvis du er til den hvide.
Nu skal marinaden laves:
Imens kødet marineres gør vi lige peanutbuttersauce og ovnen klar:
Nu skal kød og sauce gøres færdige:
Serveres med en spicy Thaisalat og evt. "blomkålsris".
Noter om maden: Mest hyppigt ses satay med kylling, men det er en rigtig god måde at spise svinemørbrad på, hvor fedmen fra marinaden "passer" på kødet.
Fino Sherry eller Manzanilla er en ret sikker kombination til et styk asiatisk street food/tapas. Men ellers vil en vin med lidt struktur og syre også være godt til fedmen. Sødmen hos Dajoar vil også være et godt og anderledes match.
Det skal du bruge:
1 svinemørbrad
1 "tommeltot" ingefær
1 rød chili
1 dl smooth peanutbutter
1 dåse kokosmælk
1 bundt koriander
Lidt olie evt. sesamolie hvis du har
2 store spiseskefulde rød karry med top på
Lidt fiskesauce
Lidt soya
1 lime
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.