Lækker, elegant og aromatisk hvidvin fra Galicien, som passer perfekt til grillet blæksprutte, skaldyr eller din sushi en fredag aften.
135,00 kr.
Hvidvin fra Galicien er typisk et stærkt bud til sushi, blæksprutte eller skaldyr, for i Galicien laver de nærmest ikke andet end at spise skaldyr og drikke hvidvin til. Vel at mærke deres egne vine, der er præget af at ligge så tæt på Atlanterhavet.
Tempo do Agas er et flot eksempel på en af disse vine. Den er lavet af Felícisimo Pereira – og er vel nærmest et garageprojekt fra Pereiras side af, men vinen afslører hurtigt det tårnhøje niveau, som Pereira arbejder med, selv på et sideprojekt til hovedbodega El Paraguas. Pereira blev da også i 2011 udnævnt til at være den bedste winemaker i Galicien af Galician Asociación de Sumilleres, og sætter i den grad præg på vinene i Ribeiro.
Vinen markedsføres i Spanien, som en del af Bodegas El Paraguas. Det er strengt talt ikke helt korrekt, selvom vinen laves i tæt samarbejde med Marcial Pita, som ejer El Paraguas sammen med Pereira. Selv kalder Marcial Pita winemaker Felicisimo Perira for deres helt egen infant terrible, og sammen skaber de fantastiske hvidvine, som høster stor anerkendelse i Spanien. Flere af deres vine har været “Dagens Vin” i El Mundo (Spaniens anden største avis), den spanske sammenslutning af vin- og madjournalister har flere gange kåret deres vine til at være de bedste i Spanien, Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med det største potentiale og du finder deres vine på mange top-restauranter i Spanien.
Vinen er dyrket økologisk og er bl.a. et blend lavet på druerne Treixadura og Torrentés. Det viser også, at vi er i Ribeiro, hvor det netop er blends, som de laver modsat andre steder i Galicien, hvor du også finder hvidvine alene på f.eks. Albarino eller Godello. Med dette blend mødes du af en elegant hvidvin, som trækker mundvandet frem. Mineralitet og hvide stenfrugter i et tørt og floralt udtryk på en gang. Ganske enkelt super stærkt køb til prisen!
At Agas do Tempo (lillesøsteren til Atlantico fra El Paraguas) er et godt køb, blev senest demonstreret, da Agas do Tempo blev delt testvinder, i kategorien “bedste hvidvine til under 150 kroner”, som Jyllands-Posten gennemførte 5. januar 2020, hvor Tempo do Agas fik fem stjerner og 91P.
Hvad spiser man til?
Det er oplagt at servere sushi eller måske en blæksprutte på grill med en god hvidløgs-mayo til denne vin, men hvid fisk vil også være et godt match. Med de mange udtryk understøtter den virkelig en sushi på en flot måde med sushiens mange noter og smagsnuancer.
Hvidvin fra Galicien er typisk et stærkt bud til sushi, blæksprutte eller skaldyr, for i Galicien laver de nærmest ikke andet end at spise skaldyr og drikke hvidvin til. Vel at mærke deres egne vine, der er præget af at ligge så tæt på Atlanterhavet, den forholdsvise store mængder nedbør og naturligvis deres lokale druer.
Tempo do Agas er et flot eksempel på en vin fra Galicien. Den er lavet af Felícisimo Pereira – og er vel nærmest et garageprojekt fra Pereiras side af, men vinen afslører hurtigt det tårnhøje niveau, som Pereira arbejder med, selv på et sideprojekt til hovedbodega El Paraguas. Pereira blev da også i 2011 udnævnt til at være den bedste vinmager i hele Galicien af Galician Asociación de Sumilleres, og Perira sætter i den grad præg på vinene i Ribeiro.
Vinen markedsføres i Spanien, som en del af Bodegas El Paraguas. Det er strengt talt ikke helt korrekt, selvom vinen laves i tæt samarbejde med Marcial Pita, som ejer El Paraguas sammen med Pereira. Selv kalder Marcial Pita vinmageren for deres helt egen infant terrible, men sammen skaber de fantastiske hvidvine, som høster stor anerkendelse i Spanien. Flere af deres vine har været “Dagens Vin” i El Mundo (Spaniens anden største avis), den spanske sammenslutning af vin- og madjournalister har flere gange kåret deres vine til at være de bedste i Spanien, Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med det største potentiale og du finder deres vine på mange top-restauranter i Spanien. Det er ganske enkelt vin på højt niveau.
Vinen er dyrket økologisk og er et blend på bl.a. druerne Treixadura og Torrentés. Det viser også, at vi er i Ribeiro, hvor det netop er blends, som de laver modsat andre steder i Galicien, hvor du også finder hvidvine alene på f.eks. Albarino eller Godello. Med dette blend mødes du af en elegant hvidvin, som trækker mundvandet frem. Mineralitet og hvide stenfrugter i et tørt og floralt udtryk på en gang. Ganske enkelt super stærkt køb til prisen!
At Agas do Tempo (lillesøsteren til Atlantico fra El Paraguas) er et godt køb, blev stærkt demonstreret, da Agas do Tempo blev (delt) testvinder, i kategorien “bedste hvidvine til under 150 kroner”, som Jyllands-Posten gennemførte 5. januar 2020, hvor Tempo do Agas fik fem stjerner og 91P. Kategorien “Fremragende” starter ved 90p.
Hvad spiser man til?
Det er oplagt at servere sushi eller måske en blæksprutte på grill med en god hvidløgs-mayo til denne vin, men hvid fisk uden en tung sauce vil også være et godt match. Asparges vil heller ikke være tosset.
Jyllands-Posten, 5.1.19 fem stjerner: “Lyslevende frugt, pikant smag, mineralsk, noter af grape, strejf af ingefær. Tør, men ikke afvisende. Elegant vin, slutter lutrende, rensende. Spændende glas. God til mad. 91 Point.” Niels Lillelund
2017-årgangen:
5 ud af 5 stjerner hos VinAvisen.dk:
“Superlækker og elegant hvidvin fra det spanske Galicien – oppe over Portugal på landkortet. Den har en blomsteragtig duft og en harmonisk druesmag, der udvikler sig hele vejen ind i eftersmagen. Vinen er lavet på druerne Treixadura, Godello, Torrontés og Albariño”.
Flaskehalsen giver Tempo 5/6
135,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.