Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere

Bender

Dajoar Zenit, 2017, Riesling Feinherb, Bender, Mosel, Tyskland

|
Gastro
tysk riesling
Mosel
|
Tyskland

Off-dry Mosel med syre, frugt og mineralitet. Perfekt til Thaimad og bare til de varme dage.

139,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Dajoar er et lokalt udtryk, der betyder “som i gamle dage”. Andreas Bender stilarten hvert år, men Zenit-versionen laves kun i udvalgte år, hvor høsten har været ekstra god. Andreas har valgt Dajoar som navn for at beskrive denne type af Riesling, som er en hyldest til den gamle stilart af Mosel-vine. Den er off-dry med en mildt søgende sødme der balancerer flot på en sprød syre.

Dajoar Zenit byder på bunker af gul og hvid frugt, intense smage og mineralitet.

Med en restsødme på 14 gram per liter har vi her en vin, som indarbejder sødmen, som vi kender fra den klassiske Mosel-vin. Men vinen skal blive i det salte køkken, hvor den er en oplagt følgesvend til retter med karry, chili og salt.

Druerne stammer fra Blattenberg, hvor de 50 års gamle vinstokke skyder mod himlen, uden at skud klippes af. Det er med til at sikre en sen høst.

I kælderen kommer mosten i gamle klassiske untoasted trætønder på 1000l (fuder).

Det her er klassisk Riesling fra Mosel, hvor der virkelig er værdi for pengene i flasken.

Hvad Spiser Man Til Dajoar Zenit?

Tag hul på Thai-køkkenet med denne super flotte afbalancerede hvid. En gang sushi vil også være en god ting. Satay vil være smukt. Svinebryst.

 

 

Dajoar er et lokalt udtryk, der betyder “som i gamle dage”. Andreas Bender har valgt Dajoar som navn for at beskrive denne type af Riesling, som er en hyldest til den gamle stilart af Mosel-vine. Den er off-dry med en mildt søgende sødme, der balancerer flot på en sprød syre. Dertil er den lavet efter traditionelle metoder uden hokus-pokus.

Stilarten (Dajoar) laves hvert år i Leiwen af Bender, men det er ikke alle år, at der laves en Zenit. Det er kun, når høsten er overbevisende.

Dajoar Zenit byder på bunker af gul og hvid frugt, intense smage og mineralitet.

Med en restsødme på 14 gram per liter har vi her en vin, som arbejder med sødme, som vi kender fra den klassiske Mosel-vin. Vinen skal dog blive i det salte køkken, hvor den er en oplagt følgesvend til retter med karry, chili og salt.

Druerne stammer fra marken Blattenberg, hvor de 50 års gamle vinstokke skyder mod himlen, uden at et skud klippes af undervejs. Det er med til at sikre en sen høst. Fra netop Blattenberg laves der også den halvsøde Riesling Kabinett fra Andreas Bender, netop Blattenberg. Andreas, der er vokset op med disse vine, men selv at Kabinett’en er god i Thai-køkkenet. De fleste fra Danamrk vil nok drikke den sammen med halvsøde desserter; og så ellers få åbnet noget Dajoar Zenit til Thai-maden.

I kælderen kommer mosten i gamle klassiske untoasted trætønder på 1000l (fuder).

Det her er klassisk Riesling fra Mosel, hvor der virkelig er værdi for pengene i flasken. Den kan drikkes til mad, men er også lækker en varm sommerdag. Som Rasmus Palsgård, Gastro, Skriver “..er den forbistret svær at holde fingrene fra, når man først har åbnet den..”.

Hvad Spiser Man Til Dajoar Zenit?

Tag hul på Thai-køkkenet med denne super flotte afbalancerede hvid. En gang sushi vil også være en spændende ting. Satay vil være smukt. Svinebryst med fedme og salt altid smukt.

Fakta for vinnørden

Land
Tyskland
Område
Mosel
Vinhus
Bender
Vinmand
Andreas Bender
Druer
Riesling
Serveringstemperatur
8 grader
Landbrug
Andreas Bender arbejder efter bæredygtige principper og økologisk i kælderen
Alkohol
10,5 %
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75l
Produktion
Økologisk i kælder uden enzymer
Gemmepotentiale
Kan gemmes i op til 20 år
3 HURTIGE OM

Bender

● Drives og ejes af Andreas Bender
● Etableret i 2008
● Minimalist i kælder med vildgær

Måske er du også interesseret i

Beklager, der er ikke fundet nogle vine

Andre anmeldelser

Gastro april 2020 5/6 stjerner: "Dajoar betyder "som i gamle dage" og refererer til traditionen i Mosel med at lave vine med et vist niveau af restsødme. Her drejer det sig om 14 gram, som giver en vin med rund, sødmefuld karakter, uden at det tager fokus fra den friske syre. Der er noter af ananas, kokos, bergamotte og hvid peber. Der er masser af syre, flintet, røget mineralitet og en tæt cremet koncentration. der er endnu tale om en vårhare, som sagtens kunne ligge mange år på langs, men omvendt er den forbistret svær at holde fingrene fra, når man først har åbnet den, drikker den nærmest sig selv. Med sin lette sødme vil den snildt kunne klare asiatisk mad med en vis chilistyrke såvel som krydrerede retter eller en stegt jomfruhummer eller kammusling; stor bællefaktor og en meget fair pris - fem store stjerner"; Rasmus Palsgård.

Winelab 5/6 stjerner: Delikat, moden og lidt sødmefuld duft af klassisk Mosel Riesling med gule æbler og lidt honning. Rund og fyldig. Medium sødme i den delikate smag af gul honningmelon og æble. Flot afrundende syre. Yderst delikat vin, som er særdeles fair prissat. Stærk sushivin. https://www.winelab.dk/vinanmeldelser/bender_zenit_riesling_dajoar.html

139,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.