Sådan gør du
Jeg er ret sikker på, at Erwin også ville starte med at hælde et glas hvidvin op til kokken først.
- De kogte kartofler moses fint med en gaffel, og de øvrige ingredienser til dejen tilføjes.
- Start med 1/4 muskatnød og smag til med salt, peber og evt. mere muskatnød.
- Lad dejen hvile koldt og find din blinispande frem. Hvis du ikke har en så køb en – du bliver afhængig af den, når der er sæson for stenbiderrogn!
- Ved stegning (middelvarme) kan du se, at din pandekage er parate til at blive vendt, når der begynder at være små huller i dej-siden.
- Husk bevar roen når den første portion går helt galt – det gør de ofte, når du laver pandekager!
Serveres med frisk stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg, lidt dild og flager af havsalt.
Hvad Drikker Man til?
Bobler er altid godt til stenbiderrogn. Men ellers gå efter de lidt mineralske hvide. Galicien og Bierzo har typisk flotte bud på denne type.