En anden lidt mere alternativ måde at spise stenbiderrogn på, hvor kombinationen kartoffel og rogn er i fokus, er denne ret simple opskrift, hvor de syltede skorzonerrødder giver lidt syrlighed til retten. Opskriften på de syltede rødder er fundet på fjordrejsens hjemmeside, som i øvrigt varmt kan anbefales, her er der fokus på smag.
Til ca. 2 personer skal du udover de syltede rødder bruge en kartoffelmos af ca. 4-5 kartofler, creme fraiche, rugbrødschips og 150 gram stenbidderrogn.
Du ruller de syltede skorzonerrødder ind i en kartoffelmasse (kog kartoflerne, mos dem og smag til med salt, smør og peber). Rullerne skal være ca. 4-5 cm lange. Du laver dem ved at tage noget wrip wrap, smøre lidt olie på den ene side og mose lidt kartoffelmos ud over. Ovenpå placeres en syltet rod, hvorefter du ruller ”pølserne”. Derefter skal pølserne i ovnen ved ca. 180-200 graders varme i ti minutter – eller til de får en lidt crisp overflade.
Rugbrødschips laver du ved at skære noget (helst daggammelt) brød i tynde skiver, hvorefter de skal i ovnen ved ca. 120 grader i 15-20 minutter. Alt efter brødtype og alder.
Form den tilsmagte (salt og citron) stenbiderrogn i ”pølser” af tilsvarende størrelse på en tallerken, hvorefter de varme “karfoffelmos-pølser” placeres. I den ene side af tallerkenen trækker du noget cremefraiche ud, og de sprøde rugbrødschips placeres oven på. Slut af med dild og purløg. Masser af det , for da vi spiste retten manglede der lidt kant. Vil anbefale, at du tager noget purløg og fordeler over retten – eller indarbejder det i kartoffelmosen.
Vi drak en fed Chardonnay til retten.
Velbekomme.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.