Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Svin m. kål, æble og kartofler

En skaftekotelet er et mørt og saftigt stykke kød fra grisen. Når tilberedt med rette tilbehør, så bliver det en lille bid af himmerriget.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Start med at skrælle kartoflerne og koge dem godt møre i usaltet vand. Når kartoflerne er færdige, hælder du lidt af kogevandet i en pande. Der skal ca. være ½ cm vand fra bunden i panden. Heri tilsætter du krydderurter, hvidløg, salt, peber og en spiseskefuld smør.
  2. Kog vandet ned til ca. halvdelen. Fjern stilke, de hele urter og hvidløget fra panden, og smid fintsnittet spidskål sammen med de hakkede abrikoser i vandet. Hæld va. 1/4 fløde over, og kog blidt ned i ca. 5 min. Et minut inden du tager kålen af smider du æblebåde i kålen, så det får lidt varme.
  3. Når kartoflerne er færdige, sætter du skaftekoteletterne over på en varm grillpande i lidt olie og smør med de hele krydderurter på panden. Giv det en god omgang salt og peber inden det kommer på panden. Stegetiden er ikke særlig lang – mellem 2-4 minutter per side – men afhænger naturligvis af størrelsen. Pas på det ikke får for meget.

I mens du venter på at spidskålen bliver færdig moser du kartoflerne groft med smør, salt og peber i en lille kasserolle ved svag varme. Ved servering drysser du citrontimian over mosen og lidt saltflager.

Noter om maden

Svin, salvie, æble, timian og peberrod er et uovertruffent “5-skud”. Det kan kombineres undeligt og det er reelt kun vores fantasi, som sætter grænser her.
Tilføj evt. også et par stegte gulerødder. De giver lidt sprødhed til retten – og hvis vendt i honning kan de give et godt pift til retten; men det er valgfrit.

 

Hvad Drikker Man Til kotelet på skaft?

Vi skal have frugt og friskhed i glasset sangiovese, garnacha, mencia. Gerne ung. Kan også finde en hvidvin med lidt struktur syre og fylde.

Hvis du gerne vil have hvidvin til, så skift kogevandet fra kartoflerne ud med hvidvin når du tilbereder spidskålen – det vil du ikke fortryde.

Det skal du bruge:

1 skaftekotelet per person

1 stor bagekartofel per person

Spidskål (2-3 store blade per person)

Salvie, citriontimian, lauerbærblad og hvidløg

2 tørrede abrikoser per person

Valnødder

Smør

1 æble

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.