Sådan gør du
I mens du venter på at spidskålen bliver færdig moser du kartoflerne groft med smør, salt og peber i en lille kasserolle ved svag varme. Ved servering drysser du citrontimian over mosen og lidt saltflager.
Svin, salvie, æble, timian og peberrod er et uovertruffent “5-skud”. Det kan kombineres undeligt og det er reelt kun vores fantasi, som sætter grænser her.
Tilføj evt. også et par stegte gulerødder. De giver lidt sprødhed til retten – og hvis vendt i honning kan de give et godt pift til retten; men det er valgfrit.
Vi skal have frugt og friskhed i glasset sangiovese, garnacha, mencia. Gerne ung. Kan også finde en hvidvin med lidt struktur syre og fylde.
Hvis du gerne vil have hvidvin til, så skift kogevandet fra kartoflerne ud med hvidvin når du tilbereder spidskålen – det vil du ikke fortryde.
Det skal du bruge:
1 skaftekotelet per person
1 stor bagekartofel per person
Spidskål (2-3 store blade per person)
Salvie, citriontimian, lauerbærblad og hvidløg
2 tørrede abrikoser per person
Valnødder
Smør
1 æble
Du har ikke tilføjet noget til kurven.