Få et koldt glas øl elle den kolde hvidvin i glasset fra starten af. Så er du helt klar til at få lavet suppen.
- Start med at varme de hårde og hele krydderier af på en pande (koriander og spidskommen). Knus dem i en morter efterfølgende. Imens varmer du en spidseskefuld olie på en pande, hvor du først tilsætter løg og efter 3 minutter også hvidløg og chili. Efter i alt fem minutter skal de hårde krydderier i. Her kan du også med fordel tage halvdelen af stænglerne fra både koriander- og persillebundtet og komme i gryden sammen med tomatkoncentratet. Efter et par minutter kommer du dåsetomaterne og 2/3 af fonden i gryden.
- Lad suppen koge op. Når den koger skal risen i gryden, og det hele skal småsimre ved middel varme i 15-20 minutter.
- Nu skal cherrytomaterne råsyltes. Dette lyder mere frækt, end det er svært. Tomaterne halveres og placeres i en lille skål. Her skal der to-tre skefulde æbleeddike og olivenolie udover. Derefter lidt salt, peber og sukker. Lad det stå indtil suppen er parat.
- De to avokadoer skal skrælles og skæres i mindre stykker.
- Bland den græske yoghurt med 5 skiver syltet chili og bladene fra to-tre stilke mynte. Blend med en stavblender og smag til. Smag til med lime, salt, peber, mere mynte eller chili.
- Til sidst skal suppen blendes med en stavblender. Smag suppen til med lime, salt og peber.
- Suppen serveres i opvarmede tallerkener. Midt på bordet står der fade med friske krydderurter, brød, de råsyltede tomater, dressingen og avokadostykkerne.
Noter om maden
Retten kan forholdsvis nemt opgraderes til en hovedret. Det kan blandt andet ske ved at friske torskestykker eller kyllingefilet kort steges på panden og serveres som muligt fyld til suppen.
Hvad drikker man til tomatsuppe med chili og koriander?
Det sikre valg er en kold øl fra Mexico eller et glas koldt hvidvin. Det modige valg er en sherry som La Kika