Skip to content

150,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Pablo Vidal

Ejes og drives af Pablo Vidal
Pablo arbejder efter traditionelle og bæredygtige metoder
Pablos fire vine er et forsøg på at ramme de fire vinområders personlighed

Andre anmeldelser

Parker 2018-årgangen: The super balsamic 2018 Luxuria, a blend of Godello with some 20% Dona Branca and 5% Loureira, has other intriguing, savory-like aromas that make me think of salty food. It comes from 14-year-old vines planted on granite soils at 430 meters in altitude. It fermented in a combination of stainless steel and 300-liter oak barrels and matured for three months in oak barrels. It has moderate alcohol and good freshness, with a medium body, a little light in the mid-palate. I liked the nose better than the palate. 3,000 bottles produced.

Beskrivelse

Monterrei er muligvis det mindst kendte vinområde i Galicien. Men det er også et af de områder, som vi i fremtiden skal forvente stor vin fra. Monterrei kan prale af at have både de koldeste og de varmeste dage i Galicien og planterne vokser højt oppe i bjergene. Det er også gældende for Vidals Luxuria, der er lavet på Godello (90%) og Loireira (10%).

Loireira’en er begyndt sit liv på vej mod vinen ved hjælp af teknikken “cryo-macerering”, der er en metode, hvorpå der trækkes endnu mere smag ud af druerne uden at alkohol og tanniner følger med.

Fermentering generelt ved lav temperatur, malolaktisk gæring er undladt, sur lie på brugte fade fra Ungarn, der har en let grad af toast over sig.

Godello-druen er generelt anerkendt som en drue, der kan skabe vine, som i karakter minder om hvid Bourgogne.

Luxuria er i hvert fald også en vin, der som ung er pakket med smag, og nærmest fremstår med sødlige noter i næsen inden mineralitet og tørhed i munden tager over. Vinen vil udvikle sig flot over de næste år, og kan fint gemmes til 2025.

Drik den til fisk, men også til en dessert der ikke er så sød eller et ostebord med lyse og bløde oste eller thai vil være spændende. Når vinen bliver ældre (dvs. fra 2020) kan du også drikke den til sushi, men også chili vil være et godt match her

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Monterrei
Vinhus
Pablo Vidal
Vinmand
Pablo Vidal
Druer
Godello og Loirera
Landbrug
Bæredygtige principper tilstræbes
Serveringstemperatur
8-10 grader
Alkohol
13%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Melon, frugt
Næsen
Floralt
Størrelse
750cl
Produktion
2800 flasker
Gemmepotentiale
Kan gemmes frem til 2025

150,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK