Sådan gør du
Rå tun med aisatiske noter pifter dit tapasbord lidt op, så det hele ikke bare er klassisk spansk. Men inden vi starter, så skal du naturligvis have hældt et glas Manzanilla eller hvidvin op til kokken (og dig selv, hvis du kigger på).
- Du skal have skåret din tun i tynde skiver. Enter får du din fiskehandler til at gøre det, eller du smider din tun i fryseren i hvert fald i en times tid, inden du skal til at arbejde med tunen. Det gør det langt nemmere at skære i den. Har du en pålægsmaskine, så kan det hjælpe.
- Vask krydderurter og skær forårsløg i meget tynde strimler.
- Lav nogle små aflange pakker af det grønne (ærteskud, forårsløg, koriander, kørvel – men også mynte er godt. Brug din fantasi).
- Rul de tynde skiver tun rundt om de grønne pakker.
- Læg dine hapsere på en kold tallerken og drys lidt sesamfrø over din rulle
Nu skal vi have lavet en dressing:
- Hak chili fint.
- Bank på din citrongræs så aromaerne frigøres. Snit super fint.
- Skræl ingefær og snit i skiver.
- Bland chili, citrongræs og ingefær med en dl soya. Smag til med fiskesauce og lidt lime.
Hvad drikker man til rå tun med asiatiske notet?
Du kan gå i lidt forskellige retninger. En hvidvin uden restsødme er generelt altid god til thai (som Numen fra Zillinger), men en tør sherry trækker dig mod tapasbordet, og vil passe flot til maden. En tør hvid fra Galicien som Renacido eller Atlantico vil også se godt ud på tapasbordet.