Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Albamar

O Esteriro Espadeiro, 2017, Albamar, Spanien

95 point | Parker
Rias Baixas | Spanien

Lækker, delikat, urtet og præcis rødvin fra Galicien med syrlige noter.

225,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 5 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Bodegas Albamar

Xurxo Alba står i spidsen af denne økologiske familiegård, der har stået i sidsen af "vin-revolutionen" i Galicien
Familiegården ligger i Rias Baixas. Men Xurxo har projekter i hele Galicien
Minimalistisk og eksperimenterende stil (druer og opbevaring)- muligvis blandt top 3 winemakers i Galicien

Andre anmeldelser

Gastro, Oktober 2020 – 5 stjerner,h

Beskrivelse

Druen Espadeiro findes faktisk kun i Galicien, og så lige på den anden side af grænsen i Portugal. En rødvin med 11,2% alkohol lavet alene på Espadeiro ses meget sjældent, og det kræver nok også sin mand (m/k) at turde gøre dette. Espadeiro er normalt mest brugt som en blandingsdrue og resulterer typisk i vine med let krop. Xurxo Alba, manden bag Bodegas Albamar, tør dog godt kaste sig ud i dette lidt vanvittige projekt. Xurxo er uomtvisteligt en af de bedste vinmagere i Galicien, og laver med Albarino-druen måske nogle af de bedste, der kan opdrives. Xurxo er minimalist i kælder og mark. Han pløjer nærmest ikke, eksperimenterer på tværs af marker med forskellige jordbunde og bruger kun minimal svovl. Målet er at lave vinene så de afspejler deres naturlige egenskaber.

Bodegas Albamar ligger tæt på havet (navnet er en sammentrækning af deres efternavn og havet), og druerne er tæt på havets vinde og luner med regn, blæst og slud.

Xurxos vine er dermed minimalistiske, naturlige, atlantiske (specielt dem fra Riax Baixas) og defineret af druen og terroir.

Høsten til O Esteiro Espadeiro er ved håndkraft, hvor druer udvælges og sorteres ved ankomst til gården. Druerne bliver på klaserne og knuses ved den gamle metode: med fødderne. Maceration igennem 2-3 uger og spontan alkoholisk gæring på egen gær, hvorefter vinen presses og lægges på gamle og brugte franke egetræstønder i 12 måneder, hvorefter den kommer på flaske uden klaring og uden filtrering.

Det totale niveau af svovl ligger på 40-45 mg per liter.

Espadeiro fremstår let, urtet, præcis og med balsamiske noter – og med imponerende 95P af Parker / Wine Advocate viser Xurxo med tydelighed, at Riasx Biaxas kan andet end Albarino.

Hvad Spiser Man Til O Esteiro Espadeiro?

En oplagt rødvin til fisk. Torsk med fennekel i ovnen eller nordisk brandade tilsat lidt svitset fennekel vil være super lækkert. Du kan også finde en svinemørbrad frem.

 

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Rias Baixas
Vinhus
Albamar
Vinmand
Xurxo Alba
Druer
Espadeiro
Landbrug
Kælder økologisk, mark konventionel men bæredygtige principper tilstræbes
Serveringstemperatur
13-14 grader
Alkohol
11,2%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Drikkevenlig, enkel, præcis, syrlige noter, lyse røde bær og måske lidt peber
Næsen
Peber, balsamico og små lyse røde bær
Størrelse
0,75
Produktion
1300 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes ung eller gemmes indtil 2030

225,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 5 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK