Skip to content
Coronatid

Hvad kan du SÅ lave i en Corona-tid?

Glem alt om at intelligente mennesker ikke keder sig! Når vi fra en dag til den anden pludselig skal til at bruge al vor tid bag hjemmets trygge vægge, så kommer selv de mest intelligente personer til at kede sig!

Dertil kommer, at du virkelig kan udnytte det faktum, at du er tæt på køkkenet stort set hele tiden – tænk bare på alle de retter, der kræver timer af tilberedning, når de først er sat over, og som næsten passer sig selv. Det vender vi tilbage til senere!

Der er altså både udfordringer og muligheder ved en “hjemmezone” – og det vil vi gerne hjælpe dig med at få optimeret! Derfor kan du fremover hver dag finde et fif, en tanke, reference eller en god idé til, hvordan du holder dig aktiveret, får smagt noget dejligt vin, får aktiveret familien, spist noget skøn mad og samtidig får udfordret de små grå, så du ikke går helt i stå!

#1 Få nu styr på vinen!

Vi starter dog med det helt basale: Brug 20 min til at få bestilt et udvalg af tæskelækkert vin fra vores nye super seje webshop! Priserne er altid ved køb af blot 1 flaske, så du ikke tvinges ud i at købe mere, end du har brug for. Du kan søge på kryds og tværs og finde lækker vin, der præcis passer til det, som du gerne vil lave på torsdag.  Der er historier, billeder og info om huset og vinmageren bag vinen, så du virkelig har mulighed for at få et indblik i, hvad du køber. Genialt – hvis du spørger mig – gå direkte til vinbutikken her.

# 2 Tjek Netflix dokumentar $our Grapes

Halvanden time om bedrageri, intriger og vin indenfor “fine vine”. Whats not to like? Underholdende, men også rart at vide, at så længe du handler hos hos os, så kan du være sikker på, at der er det i flasken, som der er på etiketten!!!

#3 Nørd din vin – hvor finder du sjove historier om vin?

Der er mange vinbutikker på nettet, som også har mange baggrundshistorier om vin, druer, produktion med mere. Der er dog også et par steder på nettet, hvor der virkelig bliver nørdet og gået i dybden. Du får her en håndfuld, hvor fokus ikke bare er på anmeldelser af vin, men hvor kontekst, nørdet fakta, baggrund og historien fylder mere end at give stjerner og point.

1) René Langdahl – Skribent fra Gastro byder på viden og detaljer om vin, som du ikke vidste du havde brug for.

2) Kvindevin – fordi mad og vin kobles. Det elsker vi hos HvadDrikkerManTil.

3) Spanish Wine Lover – fordi de elsker vine fra yderområder – præcis som vi gør. Det er sjovt og spændende (plus de har en engelsk version).

4) Et vinleksikon? – tjek vinlex

5) Hvis du er til sherry, så skal du tjekke det danske site sherrybodega ud, hvor teamet bag giver den gas om sherry.

# 4 NU skal vi lege Masterchef 

En lille konkurrence, der får involveret hele familien; og det er faktisk ret underholdende. 

Først skal I deles op i nogle hold, som giver mening. 

Derefter skal I have defineret nogle grundregler. Det kunne være: a) “Hvis du er medlem af Fight Club så skal….”….hmm….nå nej forkert tv-program/film…..vi tager den lige forfra:

  1. Det er aftensmaden over de næste aftener, der vurdere. Antal aftener=antal hold
  2. I dag skal der fastsættes en menu, som I handler ind til. Husk det kun er en person, der må handle ind; og det hele købes på en gang.
  3. Budget per ret er ens for alle. Hvis uenighed, så er det 30 per person per ret.
  4. Efter hver ret afgives der point. Alle skal give point (mellem 1 og 5 per ret)
  5. Hvis stemmelighed når Masterchef er slut, så kan billeder af retterne sendes til afstemning under kommentarfeltet

Må den bedste vinde. Apropos – hvis I vil se, hvordan man IKKE vinder Masterchef, så tjek det her link ud

# 5 Karen Blixen og Sherry

Lige op til jul udkom “I køkkenet med Karen Blixen” af Signe Wulff. Bogen er en tour de force igennem Blixens køkken fyldt med opskrifter, anekdoter, historien bag “Babettes Gæstebud” og meget mere. Bogen er flot og velskrevet! Har du ikke fået fat på bogen endnu, så få den køb den enten ved at kontakte Signe Wulff via Kvindevin eller her hos Saxo

Vigtig er det dog, at du får fat i en flaske Amontillado sherry. Det kan passende være vores nye 1822, som Guia Peñin lige har givet 95P. Den køber du her. Og så er du virkelig parat til at slå et par timer ihjel!

# 6 En lille gåtur og forberedelse

I dag er der mulighed for at gå forbi Frederiksberg Vinhandel på Frederiksberg Allé 25. Vi har åbent, men tager os naturligvis de nødvendige forholdsregler i butikken med sprit, rengøring, ingen smagninger og mulighed for at holde afstand. Nu tænker du sikkert, at hvis der ingen smagninger er, hvad kan jeg så lave der? Svaret er simpelt. Jan, Fiasco Vine, står der idag; og han ved alt om Italien og har nogle super lækre italienske vine på bud.

Den anden del af dagens opgave er at få gjort dig klar til fredag næste uge, hvor du skal øve tysk med børnene. Vi forberede en time i tysk – men du skal lige have købt et par flasker weissburgunder fra Bergdolt Lamprecht, Pfalz. Så bliver tysktimen nemmere 🙂 

# 7 Påsken er på vej – 3 med lam

Far, får får får? Nej, får får ikke får. Får får lam. Af en eller anden årsag bliver jeg aldrig træt af denne remse. På samme måde som jeg heller aldrig bliver træt af lam. Påsken nærmer sig, så lad os få set på tre retter med lam, hvor vi bevæger os fra den klassiske lammekølle til lynstegt lammehjerte:

  1. Lammekøllen
  2. Lammeslag
  3. Lammehjerte

Vinen der hører til finder du jo sammen med opskrifterne 🙂

#8 – Film og sandwich

Filmen The Chef er sød, hyggelig og ganske fin + hele familien kan se den, og du kan så fokusere på, hvad det hele handler om: maden!!

Når du er fårdig med filmen siger du henkastet, måske vi skulle prøve at lave den der sandwich?? Og så har du pludselig en god årsag til at købe rigtig sandwich-maskine og bruge en hel dag i køkkenet 🙂

Linket finder du her

Coronatid