Skip to content

129,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Bender

Drives og ejes af Andreas Bender
Etableret i 2008
Minimalist i kælder med vildgær og ingen intervention

Andre anmeldelser

2018:
Kvindevin: “en Riesling i særklasse. En tysker fra Mosel. Netop Mosel er hjemstavn for nogle af verdens bedste hvidvine på Riesling-druen, og jeg var da heller ikke længe om at kaste 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ efter Bender Annaberg Riesling 2018. Ach du lieber, fristes man til at sige. En delikatesse af en hvidvin med masser af blomsternoter i næsen og smag af frugt – både den modne og den syrlige af slagsen. Det er netop det Riesling kan, når den er bedst: Demonstrere charmerende, moden fylde og skarp, spids syrlighed på samme tid. Jeg blev fan i løbet af nul komma fem, og de tre personer (mig selv inklusive), der befandt sig i køkkenet, mens jeg gjorde klar til stenbideranretningen, var lige ved at komme til at tømme flasken inden maden. Det lyder selvfølgelig lidt forslugent, men det er en ros til vinen, der tog os alle med storm. Heldigvis havde vi stadig noget i glassene, da stenbiderrogn, rødløg, fed cremefraiche, dild og avocado kom på bordet. Det var nemlig et match ud over det sædvanlige.”

2017:
Winelab med 5/6 stjerner: “Ekstremt lækker frugt med noter af honning, hvid melon, gult æble og lidt limesaft. Skarpt og fokuseret. Frisk frugt i smagen, mere kølig og syrepræget end duften. Max fokuseret vin med en god balance. Et hit for syreelskere og til retter, som kræver syremodspil, fx østers eller dampet hvid fisk.”
Vinbladet 90P

Beskrivelse

Annaberg er en demonstration i balance mellem moden frugt, syre, mineralitet og sødme. Her begået af minimalist Andreas Bender, der holder til i Leiwen, Mosel.

Tilgangen i kælderen er minimalistisk, og gæringen “tager den tid, som den nu tager” – som Andreas siger. Alt arbejde i kælderen er økologisk og stort set uden intervention.

Marken til denne fyldige vin med syre og balance er fra en af de oprindelige Premier Cru vinmarker, Schweicher Annaberg. Annaberg er med solvendt hældning og får masser af varme. Den røde skifer, som kun findes meget få steder i Mosel, er med til at give disse vine masser af mineralitet og salthed.

Annaberg ligger med 3 gram restsukker forholdsvis lavt for en Mosel-Riesling, men med masser af noter fra moden frugter og en super flot syre og køligt smagsudtryk er dette ganske enkelt en super lækker tør Riesling fra Mosel, der tilbyder maksimal fokusering og balance.

Druerne stammer fra planter, der er mere end 45 år gamle. Arbejdet i kælderen er traditionelt uden enzymer og med vildt gær. Mark er konventionel, men naturligvis med manuel høst.

Hvad Spiser Man Til Annaberg?

Lidt lette retter – fjerkræ, svin og fisk. Men også retter der skal have syre – prøv en østers. Eller naturligvis de traditionelle retter som flammkuchen eller Coq au vin (Riesling).

Fakta for vinnørden

Land
Tyskland
Område
Mosel
Vinhus
Weingut Bender
Vinmand
Andreas Bender
Druer
Riesling
Landbrug
Konventionelt, men med bæredygtige principper og økologisk i kælder
Serveringstemperatur
8-10 grader
Alkohol
12%
Allergener
Indeholder sufitter
Smagsoplevelse
Frugt og syre i balance
Næsen
Frugt, æbler, citrus
Størrelse
0,75l
Produktion
Økologisk/tradiitonel i kælder
Gemmepotentiale
Kan drikke nu, men også gemmes i op til 15 år

129,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK