Skip to content

Når hestevognen kommer på besøg – hotte bobler og salte snacks

Nu er det snart tid til at de mange studenter skal have huer på efter tre års hårdt arbejde. En fast del af fejringen er som bekendt den traditionsbundne hestevognstur (som reelt er med lastbil i mange tilfælde i disse dage), hvor klassen kommer rundt og besøger hjemmene.

Men hvordan håndterer du lige 20 studenter, som givetvis er fulde og mætte, når de kommer forbi?

Et godt sted at starte er at sikre, at der er vand til de tørstige studenter (og heste) – specielt hvis det er en varm dag, men ellers skal du nok pakke den indre fornuft lidt væk, hvis dine børn ellers skal have lov til at tage med i hestevognen bagefter.

Salt er godt. Det binder væske – måske også de bobler, som du naturligvis med fordel kan servere for de unge mennesker. Men lad os starte med maden. Her er der jo reelt mange muligheder, og de mange forældre knokler for at overgå hinanden, således der er en vis sandsynlighed for, at de unge bagefter vil sige ”Uha, hvor var det bare godt hjemme hos…”

Et godt bud på turens bedste servering er forårsruller. Det lavede vi selv hjemme hos os, netop for at blive turens højdepunkt. Desværre måtte jeg efterfølgende høre om nogle fantastiske sliders, som var serveret hos en anden student. Sådan kan det jo gå – men det ændrer ikke ved, at det er en forholdsvis nem og super lækker servering. Find den ultimative opskrift her.

En anden mulighed er lidt mere simpel, men vil afgjort trække nogle point hjem. Om det er nok til at blive kåret til turens bedste besøg er muligvis tvivlsomt, men oksespid på grill er et godt bud.

Du kan også vælge at lave nogle kander sangria med et par spanske tapas. Her spanske kødboller og en tortilla.

Sidst men absolut ikke mindst kan du gå all in og lave pulled pork med hjemmelavet BBQ-sauce. Den burde trække stikket; specielt hvis du får installeret et fadølsanlæg med en god pale ale i hanen.

Fravælger du fadølsanlægget, så skal der naturligvis bobler i glasset. Givet de unge menneskers stadie er det nok ikke nødvendigt med årgangschampagne, men omvendt skal du jo også selv kunne drikke det selv, når de efter de hektiske 20 minutter er på vej til næste forældrepar med bobler og jordbær. Et par bud på gode bobler:

Llopart reserva brut 2014. En let og dejlig cava med fine bobler. Vinen er blød og kan nemt nydes uden mad. Tidligere anmeldt til 5 stjerner. Find den hos D’wine.dk til ca. 100 kr for en flaske.

Margaine Cuvée Traditionelle 1. Cru Brut. Champagne som kan købes for menneskepenge. Til 250 kr hos vinfællesskabet.dk har du her både masser af mineralitet og syre. Måske ikke alle studenternes drøm, da den absolut har struktur, men så drik flaskerne efter de er kørt videre til næste hus. Margaine fik 5 flotte stjerner, da den blev anmeldt her på siden.

God fornøjelse – og husk at lave nok forårsruller så der er i hvert fald et par stykker til jer selv, når stormen er forbi!