Antonio Cajide Gulín bruger det meste af tiden i markerne, og det kan ses på det solbrændte ydre og de ru hænder, der tydeligt bruges til hårdt fysisk arbejde i marken: begravet i jorden og rundt om planterne.
Adega Sameiras ligger i DO'et Ribeiro, og det lille vineri ligger i den lille vinby San(to) André. Antonio har syv parceller, der ligger spredt ud over området. Den højeste ligger omkring 280 meter oppe; den laveste omkring 95meter oppe. Seks af dem ligger i André (O´Cotiño, O´Forte, O´Naranxo, A Horta, Sameirás og O´Troque) og den syvende, Abeleira, ligger i nabosognet Rivadavia. Alle marker ligger under indflydelse af de to store flode Avia og Miño.
Parcellen Sameirás er omkring 2,5 ha, og Antonio plantede den selv, da han startede op. Den ligger lige ned til flode Avia i omkring 100 meters højde. Jorden er meget fint lerskifer iblandet kvarts, der stammer fra bjergkæden nedenunder. Jorden er blot 3m dyb. Vinmarken er omringet af en stor skov bestående af eg og grantræer. Sammen med floden skaber de et lille mikroklima, hvor temperaturen kan blive meget høj, og hvor frost er sjældent. Vinmarken er også fødestedet til genindførelsen af princippet om at arbejde med forskellige afstande til rækkerne for at øge diversiteten.
.
Antonio har virkelig taget traditionerne til sig. Hver anden række på mange af markerne står med blot meter mellemrum. Her er der ikke plads til maskiner og ukrudt fjernes kun, hvis absolut nødvendigt. Det er med til at skabe diversitet i markerne. Marker der er præget af skifer med mica og quarts.
Antonio har i lang tid arbejdet med, at intet ikke-organisk må komme ud i markerne. det betyder for eksempel også, at opbinding sker med afklippede vinplanter. Respekten for vinmarken og naturen er afgjort en hjørnesten for Antonio.
For at fremme diversiteten i marken og kompleksiteten i vinen arbejder Antonio med forskellige antal kloner på alle druetyper, og i dag bruger han egne planter, når der graftes. De oprindelige planter stammer i fra Bodegas Terras Gaudas.
Diversitet går igen og igen, når du snakker med Antonio. Som biavler er det virkelig et princip han har taget med, og de 7 parceller er også alle forskellige. Både i højde, jordbunden, druerne, afstand mellem rækkerne, alder på planter, adgang til vand, påvirkning fra floderne, kloner, ukrudt og meget andet. Det skaber gode vine, mener Antonio.
Det meste af Antonios vin drikkes lokalt, og det var da også på en af mest anekendte vinbarer (Meson La Curva, Portonova), at vi stiftede bekendtskab med Antonio. Dagen efter blev et besøg arrangeret, hvor det meste af dagen blev brugt ude i markerne - for som Antonio siger "Jeg gør tingene lidt anderledes". Her er der respekt for traditionerne, økologien og naturen. Når der f.eks. skal bindes vinplanter op, så gør han det med stængler fra vinstokken, så der ikke bruges plastik.
Og vinen er ren, sprød, læskende og med en flot tekstur. Præcis som en vin fra det bjergrige Ribeiro skal smage, men som de faktisk sjældent smager!
Du har ikke tilføjet noget til kurven.