Old-Old-Old School Rioja Alavesa
145,00 kr.
Custero er navnet på en bestem type vine lavet i Alavesa, hvor der netop er mange forskellige druer i spil. Den dominerende drue er garnacha. Dertil er der tilføjet omkring 20% tempranillo og så er omkring 20% en blanding af hvide, grå og røde druer.
Det er forholdsvis unge marker, der er i spil her i blendet. Markerne står højt for Rioja, og her udnyttes netop Alavesa højder med en fakto højde på mellem 500 og 700m over havets overflade. Druerne høstes ved håndkraft. Fermenteringen er spontan på hele klaser i åbne kar. Derefter op til ti måneder på brugte fade (500l) og betontanke.
Det her er old-old-old school Rioja Alavesa; og det er også det som Roberto Olivan, manden bag Tentenublo, prøver at sige med etiketten. Custero er muligvis en af Robertos mest tilgængelige vine. Fadnoterne er flot integreret. Alkoholprocenten er godt skjult, og du får masser af rød frugt og struktur i glasset.
"Cosechero" er navnet på en vinbonde, der dyrker egne druer og laver egen vin. Det vil sige, at man også selv er i markerne. Ingen tvivl om, at Roberto netop er af sådan en skole; og Custero er et fantastisk godt eksempel på en vin af en Coschero.
Nu skal vi have smag, struktur og punch på vores tallerken. Gryderetter med kød er oplagt. Du kan også tage den med til tapasbordet, når der er godt med kød og ost på bordet. I december også god til anden.
2022
Parker 93P
145,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.