Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere

Tentenublo

 
Find vinhus
Vinhuse-kort

Tentenublo

På trods af at Roberto oliván blot er 37 år gammel, så er det nu 11 år siden, at han grundlagde Tentenublo-projektet (2011). Et lille vinhus med egne marker (blot10 hektar), som er fordelt på omkring 30 plots.

Roberto er født og opvokset i Viñaspre, hvor vingården ligger. Det er den lidt mere ukendte del af DOCa Rioja - Alavesa, hvor højderne og påvirkning fra Atlanterhavet og den kantabriske bjergkæde spiller ind.

Roberto arbejder med lav intervention og tager udgangspunkt i en vinstil fra gamle dage. Roberto hører til en lille klikke på 3-4 personer, der virkelig er ved at genopfinde Rioja; og Roberto har vundet alverdens priser og udråbt til Årets Vinmand i flere magasiner.

Forvent en alternativ (nærmest idiosynkratisk) tolkning af Rioja med fokus på saft, kraft og syre, når Roberto er involveret. Roberto tilhører terroir-flanken, og mener klart, at vin laves i marken. Der arbejder han mere field blends og brug af masser af forskellige kloner på samme plot. Det skaber kompleksitet.

Roberto har tidligere lavet bin i Txakoli, hvor regn, kulde og blæst er definerende. En erfaring han nu bruger i den mere rå del af Rioja: Alavesa.

Find vinhus
Vinhuse-kort

Andre vinhuse

Find vinhus
Vinhuse-kort
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.