Medicinskabet er åbent
150,00 kr.
Som at åbne medicinskabet - tilsat syrlig rød frugt.
Grillat er Javi Revert & Victor Maques' bud på en rødvin, fra det ellers buldrende varme Valencia, hvor du rammes af finesse, lyse farver, bitterhed, syrlige bær. Med andre ord ganske enkelt alt du ikke troede, at man laver i Spanien, og da slet ikke i DO Valencia.
Vi har igennem de sidste mange år lært, at når vinen kommer fra Sydøstspanien, så står den på modne frugter, marmelade, henkog, fad og en forholdsvis lav syre. Et billede der historisk er forkert, for præcis som vi hovedsageligt har set fra den nordvestlige del af Spanien, så er frisk frugt, syre, struktur og et læskende udtryk faktisk en del af den spanske vinøse arv. Det demonstrerer Victor og Javi til perfektion her!
Victor og Javi lærte hinanden af kende på den ikoniske Celler del Roure. Javi var manden der bragte naturgær, helklasse masceration, spontan gæring, minimal brug af svovl, amphora'er og lokale druesorter tilbage til vineret og i flaskerne hos Del Roure. En tilgang der netop stammer fra Javis hjemstavn omkring La Font de la Figuera; og et stilart, som også er grundlaget for La Comarcal.
Her et mix af garnacha og monastrell (70% garnacha og 30% monastrell). Planterne står i en jordbund præget af ler og planterne er mellem 15 og 35 år gamle. De vokser goblet - det vil sige som fritstående buske.
Helklaser og alle druer på en gang smides i pressen. Pres efterfølges af 12 dage masceration. Efter alkoholisk gæring ligger vinen sur lie.
Cement, brugte fade og stål. Alt er i spil, og lidt afhængig af årgangen er mixet lidt forskelligt. Men typisk 50% på cement. I alt i 6 måneder på fade.
I glasset fremstår Grillat som lys Bourgogne. I munden rammes du af medicinskab, bitterhed, syrlige bær og struktur.
Wine Advocate har for længst udråbt Javi Revert til at være blandt de absolut bedste vinmagere omkring middelhavsområdet. Sammen med Victor har han her skabt en rød, der vender det hele lidt på hovedet og som repræsenterer et udtryk, der stammer fra gamle dage af i Valencia, inde fokus på volumen og henkogt frugt ramte det lille vinsamfund. Heldigvis er folk som Javi og Victor med til at trække de gamle traditioner frem igen.
Hvad Drikker Man Til Grillat?
Okse er godt, men husk at få det bitre, grønne og syren ind via en lækker tomatsalat. Du kan også bruge den til oste. Ikke blåskimmel, eller de helt milde. Men oste med lidt struktur. Fisk og grøntsager på grillen vil være genialt.
2021 Årgang 93P Parker/Wine Advocate
150,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.